Emekli Olmak İstemeyenlerin Yapması Gerekenler?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

EMEKLİ OLMAK İSTEMEYEN İŞÇİLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR..‼️
Emeklilik işlemlerinde Teknik olarak bazı dikkat edilmesi gereken hususlar var; Bunlara dikkat edilmezse haklıyken haksız duruma düşülünüyor. 
 Şöyle bir durum var kişiye emeklilik başvuru evrağı doldurtuyorlar. Kendi isteğiyle emekliye ayrıldı durumu oluyor. İşe dönüş mahkemesinde, işçinin Mahkemesi geri red oluyor, çünkü kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır diye. 
İşçi kendisi Emeklilik Başvuru yapmasın. 
 İşyeri işçiye emeklilik için başvuru yapacaksınız diye bir talepleri olduğunda, işçi  benim emekli olmak gibi bir isteğim yok. 
İşyeri işçiyi emekliliğe çıkarmak zorundaysa işyeri buyursunlar çıkaranlar, işçi benim emekli olma gibi böyle bir talebim yok diye söylemesi gerekiyor. İşçinin emeklilik işlemlerini işyerinin başlatması gerekiyor. 
İşçiye emeklilik yazısı verildiğinde arabulucuya başvuru süresi 1 aydır. Hızlıca arabulucu süreci işlemlerini başlatabilir. 
Hiç bir evrağa imza atmıyorsunuz. 


EMEKLİ OLMAK İSTEMEYEN İŞÇİNİN ÜCRETSİZ İZİN İÇİN HUSUSLAR‼️
İşçinin ücretsiz izin kullanması kişiye göre değişebiliyor. Çalışma süresi 10 yıldan fazlaysa, 10 yılı aşanlara ücretsiz izin hakkı vardır. 
İşçinin çalışma süresi 10 yıldan az ise ücretsiz izin için mazeret sunarak ücretsiz izine  çıkabilir. 
Rapor da kurum idare ederse sıkıntı olmaz. Ama idare etmeyen bir yönetim anlayışı varsa eğer, ücretsiz izin kurumun SGK bildirim işlemlerinde çıkış işlemi yapılamaz.
Zorunlu emekliliği kaldıran kanun çıkasıya kadar bu şekilde yapılabilir.

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber