Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Alanları Neler?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Mühendislik uygulamalarında, elektrik mühendisliği ve elektronik arasındaki ayrım, genellikle kullanılan elektrik akımlarının karşılaştırmalı gücüne dayanır . Bu anlamda, elektrik mühendisliği "ağır akım" - yani elektrik ışık ve güç sistemleri ve cihazları - ile ilgilenen dalıdır , elektronik mühendisliği ise telefon ve radyo iletişimi, bilgisayarlar , radar ve otomatik gibi "ışık akımı" uygulamaları ile ilgilenir. kontrol sistemleri.

Güç hatları

Louis, Missouri merkezli enerji şirketi Ameren Corp.'dan bir ekip, 3 Kasım 2012, New Jersey, Hopewell ilçesinde Superstorm Sandy tarafından düşürüldü.
Jackie Schear—Trentoncu/AP
Teknik ilerleme ile alanlar arasındaki ayrım daha az keskin hale geldi. Örneğin, elektrik gücünün yüksek voltajlı iletiminde, iletim hattı akımını onlarca megavatlık güç seviyelerinde dönüştürmek için büyük elektronik cihazlar dizileri kullanılır . Ayrıca, birbirine bağlı güç sistemlerinin düzenlenmesi ve kontrolünde, gereksinimleri manuel yöntemlerle mümkün olandan çok daha hızlı ve doğru bir şekilde hesaplamak için elektronik bilgisayarlar kullanılmaktadır.



Elektrik fenomeni, daha 17. yüzyılda Avrupalı ​​düşünürlerin dikkatini çekti. En dikkat çekici öncüleri Ludwig Wilhelm Gilbert ve şunları Almanya'nın Georg Simon Ohm , Hans Christian Ørsted Danimarka, Andre Marie Ampere Fransa'nın, Alessandro Volta İtalya'nın, Joseph Henry ABD'nin ve Michael Faraday İngiltere. Elektrik mühendisliğinin bir disiplin olarak 1864 yılında İskoç fizikçiJames Clerk Maxwell elektriğin temel yasalarını matematiksel biçimde özetledi ve elektromanyetik enerji radyasyonunun uzayda ışık hızında hareket ettiğini gösterdi . Böylece ışığın kendisinin bir elektromanyetik dalga olduğu gösterildi ve Maxwell, bu tür dalgaların yapay olarak üretilebileceğini öngördü. 1887'de Alman fizikçiHeinrich Hertz , deneysel olarak radyo dalgaları üreterek Maxwell'in tahminini gerçekleştirdi .


Elektriğin ilk pratik uygulama tarafından icat telgraftır Samuel FB Morse üzerine, elektrik mühendisleri ihtiyacı yaklaşık 40 yıl sonrasına kadar hissetti değildi 1837 yılında buluş ait telefonla tarafından (1876) , Alexander Graham Bell ve akkor lamba (1878) tarafındanThomas A. Edison . Bu cihazlar ve Edison'un New York City'deki (1882) ilk merkezi üretim tesisi, elektrikle çalışmak üzere eğitilmiş insanlar için büyük bir talep yarattı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak