DYK'lar Açılacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK)'lar, 2021-2022 Eğitim yılında devam edecek mi? DYK'lar Hangi Sınıflar İçin Açılacak? 
2021-2022 Eğitim öğretim yılının nasıl ve hangi şartlarda başlayacağını, dün yapılan Bakanlar kurulu toplantısı sonrasında Bakan Özer açıklamıştı.
Okulların hangi şartlarda, hangi önlemler alınarak açılacağı haberinin ardından, DYK'ların açılıp açılmayacağı, açılacaksa hangi sınıfları kapsayacağı da netlik kazanadı.

Milli Eğitim Bakanlığından DYK'lara ilişkin yapılan açıklamada, DYK'lar yeni dönemde sadece 2 sınıf için verileceği netlik kazandı. DYK'ların verileceği sınıflar sadece, 8 ve 12. sınıflar olacak. İşte MEB'in DYK'lara ilişkin yaptığı o açıklama! "Okullarda eğitim, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecektir. Okula giriş- çıkış saatleri, teneffüs zamanları ve özellikle gerek duyulması halinde ikili eğitime geçilmesine ilişkin süreç, okulun fiziki kapasitesine ve mevcuduna göre il ve okul yönetimleri tarafından birlikte düzenlenecektir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları yani DYK'lar sadece 8 ve 12'nci sınıflarda verilecektir. 

Okullar salgın öncesindeki gibi tam zamanlı açılacak ancak bir çok anlamda tedbirler gerçekleştirilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak