Düz Tabanlar Polis Olabilir mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Düz tabanlık nedir? Düz taban olmak için, ayakların kaç derece olması gerekir? Düz tabanlar, Asker veya Polis olabiliyor mu? Subay veya polis olmak için, düz taban şartı var mı?

DÜZ TABANLIK NEDİR?
Düztabanlık, düztabanlık olarak da bilinen, ayakların iç kısmındaki kemerlerin üzerine baskı uygulandığında düzleştiği yaygın bir durumdur. Düztabanlığı olan kişiler ayağa kalktığında ayaklar dışarı doğru bakar ve ayak tabanlarının tamamı düşerek yere temas eder.

Düztabanlık, kemerlerin çocukluk döneminde gelişmemesi durumunda ortaya çıkabilir. Ayrıca yaşamın ilerleyen dönemlerinde bir yaralanmadan sonra veya yaşın getirdiği basit aşınma ve yıpranma streslerinden dolayı da gelişebilir.

Düztabanlık genellikle ağrısızdır. Ağrınız yoksa tedaviye gerek yoktur. Ancak düztabanlık size acı veriyorsa ve yapmak istediklerinizi kısıtlıyorsa bir uzman tarafından değerlendirilmeniz gerekebilir.
Peki Düz Taban Olanlar Polis veya Subay Olabiliyor mu?

Esnek tabanlıklar polislikte sorun teşkil etmiyor.

Subaylık İçin Düz Tabanlık Şartı Aranıyor mu?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği 66. Maddesinde belirtildiği gibi, Spastik düz tabanlık ve Flask düz tabanlık durumları askerliğe engel teşkil eder.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak