Dünyada En Çok Konuşulan Diller Hangileri?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Mandarin Çincesi

Mandarin Çincesi, dünyada en çok konuşulan dildir. Anadili Mandarin konuşanların tahmini nüfusu 848 milyondur. Mandarin Çin Halk Cumhuriyeti, Tayvan ve Singapur’daki resmi dildir. Çince karakterler kullanılarak yazılmıştır. Çince karakterlerin geleneksel versiyonları ve basitleştirilmiş karakterleri olmak üzere iki versiyonu vardır. Geleneksel karakterler şu anda Hong Kong, Tayvan ve Makao’da kullanılmaktadır.

İspanyolca

İspanyolca, dünyada en çok konuşulan ikinci dildir. Tahmini 329 milyon kişi İspanyolca konuşuyor.  Dil, İspanya’nın Kastilya bölgesinde ortaya çıktı. Bu nedenle bazen “Kastilya” olarak anılan İspanyolca dili duyulabilir. İspanyol kaşifler, dili dünyanın birçok yerine yaymaktan sorumluydu. ABD’de İspanyolca, Meksika’dan sonra en çok İspanyolca konuşulan ikinci ülke haline gelen en çok konuşulan ikinci dildir.

İngilizce

İngilizce kelimesi, MS ilk bin yılda İngiltere’ye yerleşen  insanlarından geliyordu. İngiliz İmparatorluğu’nun tarihsel hakimiyeti nedeniyle İngilizce dünyanın diğer bölgelerine yayıldı. İngiliz misyonerler, kaşifler ve sömürgeciler dünyanın birçok yerine İngilizce tanıttı. Bugün, İngilizce popüler olarak dünyanın “lingua franca” sıdır.

Portekizce

Dünyada yaklaşık 250 milyon Portekizce konuşan kişi var. Portekizce dili Latince’den geliştirilmiştir ve modern İspanyolca ile yakından ilişkilidir. Portekizce dili “Lüzopfon” olarak bilinir. Portekizce konuşanların çoğu Brezilya’da yaşıyor. Bununla birlikte, Portekizce, Çin bölgesi olan Makao da dahil olmak üzere dokuz ülkede resmi dildir.

Arapça

Arapça, 221 milyona yakın ana dili konuşan kişinin konuştuğu bir dildir. Arap Yarımadası kökenlidir. Şu anda, ağırlıklı olarak Müslüman olan Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşayan insanlar tarafından konuşulmaktadır. Arapça İslam dininin dilidir; Müslümanların çoğu anadili Arapça değil.

Dünyanın En Çok Konuşulan 10 Dili Şu Şekildedir;

Sıra Dil Konuşan Kişi Sayısı( Tahmini, Milyon)
1 Mandarin 848
2 Spanish 329
3 English 328
4 Portuguese 250
5 Arabic 221
6 Hindi 182
7 Bengali 181
8 Russian 144
9 Japanese 122
10 Javanese 84.3

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak