Dosyalar PDF Formatında Nasıl İndirilir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

PDF, "taşınabilir belge biçimi" anlamına gelir. Esasen biçim, değiştirilemeyen ancak yine de kolayca paylaşılması ve yazdırılması gereken dosyaları kaydetmeniz gerektiğinde kullanılır. Bugün hemen hemen herkesin bilgisayarında bir PDF dosyasını okuyabilen bir Adobe Reader sürümü veya başka bir program var.

Önemli: Bir belgeyi PDF dosyası olarak kaydettikten sonra, özel yazılım veya üçüncü taraf eklentisi olmadan onu tekrar Microsoft Office dosya biçimine dönüştüremezsiniz.

Bir dosyayı .pdf formatında kaydetmek için:
.pdf olarak kaydetmek istediğiniz belgeyi açın
Dosya sekmesine tıklayın
Farklı Kaydet'i tıklayın (Farklı Kaydet'i seçmek orijinal sürümünüzü korur ve başka bir dosya biçiminde ek bir kopya kaydetmenize olanak tanır.)
Dosya Adı kutusuna, henüz yapmadıysanız dosya için bir ad girin.
Kayıt Türü kutusundaki açılır oka tıklayın ve PDF'ye (*.pdf) tıklayın - Bunu menüde bir seçenek olarak görmüyorsanız, bilgisayarınızda ücretsiz Adobe Reader yazılımının kurulu olduğundan emin olun.  
Dosyanın kaydettikten sonra seçilen biçimde açılmasını istiyorsanız, Dosyayı yayınladıktan sonra aç onay kutusunu seçin.
Diğer mevcut seçenekler için Seçenekler kutusuna tıklayın
Kaydet'i tıklayın
**Ayrıca, isterseniz "farklı kaydet" talimatlarını izlemek yerine kullandığınız Dosya menünüzde belgenizi/dosyanızı bir PDF'ye "Dışa Aktar" seçeneğini de görebilirsiniz. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak