Dolar Düşünce Diğer Para Birimleri Neden Düşüyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Doların düşmesiyle birlikte dünyadaki diğer para birimleri de düşüyor. Dünyadaki diğer para birimlerinin dolara endeksli olması neden? Neden diğer para birimleri doların artışından veya düşmesinden bu kadar etkileniyor?
Bunun açıklaması aslında oldukça basit diyebiliriz. 

Bretton Woods anlaşması, İkinci Dünya Savaşı Müttefik ülkelerinin tümünün 1944 konferansında oluşturuldu. New Hampshire, Bretton Woods'da gerçekleşti. Anlaşmaya göre ülkeler , merkez bankalarının kendi para birimleri ve dolar arasında sabit döviz kurlarını sürdüreceklerine söz verdiler .

Bretton Woods Anlaşması , evrensel standart olarak altın kullanılarak sabit bir döviz kurunun oluşturulabileceği bir sistem kurdu . Anlaşma 44 ülkeden temsilciler içeriyordu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın kurulmasını sağladı.

Bretton Woods toplantısının amacı, dünyanın önde gelen ekonomilerinin ekonomik istikrarlarını sağlamak için yeni bir kurallar, düzenlemeler ve prosedürler sistemi kurmaktı. Bunu yapmak için Bretton Woods, Uluslararası Para Fonu'nu (IMF) ve Dünya Bankası'nı kurdu .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak