Doğru Yazım Şekli Nasıl Olmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir kelimenin doğru yazılışını bulmak zor olabilir. Yazım denetleyicileri gibi yazımınızı düzeltmenize yardımcı olabilecek birçok çevrimiçi araç olsa da, yanlış yazılan sözcükleri tespit edip kendi başınıza düzeltebilmek önemlidir. Bir profesyonel gibi hecelemenize yardımcı olacak bu ipuçlarını keşfedin.

Çevrimiçi yazım denetleyicileri çok yardımcı olabilir, ancak yine de hataya açıktırlar. Örneğin, kulağa başka bir kelime gibi gelen ancak farklı bir yazılışı ve anlamı olan bir kelimeyi hecelemeye çalışıyorsanız, yazım denetimi büyük olasılıkla bu hatayı yakalamayacaktır. Sesleri aynı olan ancak yazılışları ve anlamları farklı olan sözcüklere sesteş sözcükler denir . Bu hem siz hem de çevrimiçi yazım denetleyicileri için kafa karıştırıcı olabilir, bu nedenle kelimeler arasındaki farkı bilmek önemlidir. Yazımı kontrol etmek için çalışmanızı düzenlerken bu "sahte arkadaşları" hatırlamak çok önemli bir adımdır..

Yalnızsanız, kelimeleri telaffuz etmek ve hecelemek için fonetik kullanmaktan korkmayın . Bu, özellikle işitsel bir öğrenciyseniz yardımcı olabilir. Aksi takdirde, kafanızdaki hecelemeyi söyleyebilir veya hatta söyleyebilirsiniz.

Kelimeleri bir deftere yaz
Bir tarafında kelime ve diğer tarafında kelimeyi kullanarak bir cümle ile bir dizi not kartı yapın
Bir poster veya başka bir görsel yardım oluşturun
Yazım hataları için çalışmanızı kontrol ederken bu kelime listesine bakın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak