Diyetisyen Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Diyetisyen olmak için, hangi bölüm okunmalı? Diyetisyen nasıl olunur? Nasıl diyetisyen olunuyor? Diyetisyen olmak için, üniversiteye gidilmesi gerekiyor mu? Diyetisyenlik bölümü kaç yıl oluyor? İki yıllıklarda diyetisyenlik bölümü var mı? Diyetisyen olma şartları neler? 
Diyetisyen nedir ve ne iş yapar?

Diyetisyenler , beslenme ve gıda hakkındaki bilimsel bilgileri pratik diyet önerilerine dönüştürme konusunda benzersiz bir niteliğe sahiptir . Diyetisyenler beslenme ve sağlık konusunda tarafsız tavsiyeler sunmanın yanı sıra, gıdayla ilgili sorunlar hakkında da tavsiyelerde bulunur ve hastalıkları ve sağlık bozukluklarını tedavi eder.

Diyetisyen; kişilerin sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı izlemesi için çalışan, besin kaynaklarını ekonomik ve sağlık kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan ve  toplumu bu konularda bilgilendiren kişilere denir. Diyetisyenliğin bir diğer adı ise beslenme uzmanlığıdır. 

Kilo problemlerinin toplumda daha yaygın görülmesinin bir sonucu olarak diyetisyenlik popüler hale gelen bir meslek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu mesleği edinmek isteyen öğrencilerin büyük bir bölümü ise diyetisyen olmak için hangi bölümü tercih etmeleri gerektiğini dahi bilmiyor. Bu yazıda diyetisyen olmak için hangi bölüme gidilir sorusu başta olmak üzere meslekle ilgili çeşitli konulara cevap vereceğiz.

Diyetisyen olmak için beslenme ve diyetetik bölümüne gidilir. Bu bölüm 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Beslenme ve diyetetik bölümü sayısal puan türüyle öğrenci almaktadır.

Bunu bilmeyen birçok aday üniversitelerde “diyetisyenlik bölümü” şeklide bir bölüm olduğunu düşünüyor. Bölümün ismi o şekilde olmasa da sonuç olarak beslenme ve diyetetik bölümü diyetisyen yetiştirmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak