Ders Kitaplarını Kim Hazırlıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

MEB'e ait ders kitapları kim tarafından hazırlanıyor? Ders kitaplarını hazırlama komisyonunda kimler yer alır?
 Ülkemizde MEB'e ait olan ders kitaplarının yetersizliği, herkes tarafından şikayet edilmektedir. Peki bu kadar yetersiz olarak bulunan ders kitaplarını kim hazırlıyor? Ders kitapları hazırlama komisyonunda kimler bulunmakta? Ders kitaplarını hazırlama süreci nasıl işliyor?

Haberimizin içeriğinde, ders kitaplarını hazırlama süreci ve bu süreçte yer alan kişileri sizler için derledik.

Başvurusu yapılan taslak ders kitapları yayınevi ve kitabın hazırlık sürecinde görev alan personelin yeterlilikleri ile Yönetmelikte belirtilen diğer hususlar açısından incelenir.
    İnceleme sonucunda ön yeterlilikler açısından uygun görülen taslak ders kitapları, panelistler tarafından incelenmek ve değerlendirilmek üzere elektronik ortamda yansız atama yoluyla görevlendirilen panelistlere gönderilir.
    Her bir taslak ders kitabı için görevlendirilen, en az ikisi alanında doktora ve üstü diplomaya sahip dört alan eğitimcisi/uzmanı ile bir görsel tasarım uzmanı ve bir dil uzmanı panelist, elektronik ortamda kitapları inceleyerek bireysel raporlarını hazırlarlar. Altı panelist bu süreci birbirinden habersiz ve bağımsız olarak yürütür.
    Panelistler bireysel raporlarını hazırladıktan sonra ortak panel raporunu oluşturmak üzere panel toplantısına davet edilirler

Peki ders kitaplarının hazırlanması ve onayı nasıl işliyor?

Yüze yakın yayınevi dilediği ders kitabından dilediği kadar hazırlar ve olağan olmayan yollarla bakanlıktan onay alır. Bakanlık onayladığı ders kitaplarını Tebliğler Dergisinde yayımlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak