Ders Çalışırken Sakız Çiğnemek Doğru mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yakın zamanda yapılan araştırmalar, sakız çiğnemenin öğrenme ile ilişkili çeşitli bilişsel süreçleri geliştirebileceğini göstermiştir, ancak çoğu çalışmada sonuç olarak bilişsel işlevler (örneğin, seçici dikkat ve çalışma belleği) kullanılmıştır. İki deney boyunca, gerçekçi eğitim materyalleri çalışmasının ardından sakız çiğnemenin uyanıklık ve test performansının kendi kendine raporlanması üzerindeki etkilerini araştırdık.

Deney 1'de ( n  = 40), 20 dakikalık bir fizyoloji dersi okurken sakız çiğneyen yetişkin katılımcılar, sonraki terminoloji ve anlama testlerinde çiğneme koşulundan daha iyi performans gösterdiler, ancak hipotez edildiği gibi daha yüksek seviyelerde ders sonrası uyanıklık bildirmediler.

Deney 2'de ( n = 39), zihinsel matematik stratejisi üzerine 9 dakikalık bir ders çalışırken sakız çiğneyen yetişkin katılımcılar, sonraki bir problem çözme testinde çiğneme koşulundan daha iyi performans gösterirken, daha yüksek seviyelerde ders sonrası uyanıklık bildirdiler.

Sonuçlar, çeşitli konularda ve çalışma sürelerinde gerçekçi eğitim materyalleri çalışırken sakız çiğnemek için ilk desteği sağlar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak