Depresyondaki Öğrenci Nasıl Anlaşılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Depresyon ve Ruh Sağlığı Sorunları Çoğu Kişinin Düşündüğünden Daha Yaygındır
İstatistikler endişe verici; 13-18 yaş arasındaki her beş ergenden biri, günlük işleyişini etkileyecek kadar önemli bir zihinsel sağlık bozukluğu yaşayacaktır.

Yirmi beş öğrenciden oluşan tipik bir sınıftan, bu öğrencilerden beşi, öğrenme, sosyalleşme ve/veya okulda işlevlerini etkileyen önemli zorluklarla karşı karşıyadır. Özellikle, son araştırmalar depresyon teşhisi konan gençlerin sayısında bir artışa işaret etti.

Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü'ne göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde 12 ila 17 yaşları arasındaki tahmini 3,1 milyon ergen, geçtiğimiz yıl içinde en az bir majör depresif dönem geçirdi. Bu, on gençten birinden biraz fazlasını temsil ediyor.

Herhangi bir zihinsel sağlık sorununun sınıftaki bir öğrenciyi etkileyeceğinden şüphe yoktur. Bununla birlikte, depresyon teşhisi konan öğrenciler, öğrenme ortamlarında genellikle benzersiz sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır.

Depresyon sadece üzgün hissetmekten daha fazlasıdır; bireyleri sosyal, duygusal, davranışsal ve bilişsel düzeyde etkiler.

Depresyonu olan bireyler zorlu görevleri tamamlamakta zorluk çekebilirler. Kafaları karışmış, bunalmış veya kolayca hüsrana uğramış hissedebilirler. Temel günlük görevler bile zorlaşıyor. Depresyon, bazı kişilerin sinirli, ajite, endişeli ve odaklanamaz hissetmesine neden olabilir. Diğerleri artık hobilerle, etkinliklerle veya yeni şeyler öğrenmekle ilgilenmediklerini fark eder.

Ruh hali değişimleri dikkati vermeyi zorlaştırırken, umutsuzluk veya düşük benlik saygısı, bireylerin rahatsız edilmemeleri gerektiğine veya basitçe yeni şeyler öğrenemeyeceklerine inanmalarına neden olabilir. Ayrıca, okullarda öğrenmenin sosyal doğası göz önüne alındığında, depresyon öğrencileri dezavantajlı duruma sokar.

Depresyon kolayca fark edilmez veya motivasyon eksikliği gibi başka bir sorunla karıştırılabilir. Şiddetli depresyon intihar düşünceleri veya girişimleri, şiddetli geri çekilme veya duygusal dalgalanmalar olarak kendini gösterebilse de, vakaların büyük çoğunluğu çok daha hafiftir ve yetişkinlerin dikkatini çekmez. Ayrıca, çocuklar ve ergenler, yetişkinlerden daha az zihinsel sağlık sorunları için kendilerine başvurma eğilimindedir.

Ruh Sağlığı Bozukluklarının Tedavisinde Eğitim ve Bilgilendirme Anahtardır
Bununla birlikte, bazı eğitim ve bilgilere sahip eğitimciler, öğrencilerindeki belirti veya semptomları tanımaya başlayabilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak