Deprem Tazminatı Ne Zaman Ödenir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Deprem tazminatı ne zaman ödenir? Deprem tazminatları maaşlarla mı yatırılacak? Deprem tazminatı hangi tarihlerde ödenir? Deprem tazminatının ödenme zamanı ne zaman? 
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan, ancak 10 ilimizde büyük bir felakete neden olan deprem sonrasında, deprem bölgesinde bulunan devlet memurları için deprem tazminatının ödeneceği açıklanmıştı.
Deprem tazminatı alacak olan kamu çalışanları, tazminatlarının ne zaman ödeneceği sorusuna yanıt aramakta. Deprem tazminatına ilişkin detaylar haberimizde. 
 

Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (Seri No 100)

289 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile aylıkların peşin ödenmesi prensibinde bir değişiklik yapılmamış, sadece ay kavramı değiştirilmiştir.

Bu nedenle, yukarıda sözü edilen personelin aylık ve ücretleri 15 Ekim 1987 tarihinden başlamak üzere her ayın 15'inde ödenecek; bundan böyle, aylık ve ücretlerin ödenmesinde "ay" ibaresi içinde bulunulan ayın 15'inden müteakip ayın 15'inde kadar olan dönemi kapsayacak ve Devlet memurları ile diğer kamu görevlilerinin aylık ve özlük haklarına ilişkin kanunlar ve diğer mevzuatta yer alan "ay başı" ibarelerinden her ayın 15'i anlaşılacaktır.

Bu nedenle, "ay başı" ve "ay" kavramı konusunda tebliğin yukarıdaki bölümünde yapılan açıklamalar, kamu kesiminde çalışan işçiler için de geçerli bulunmaktadır. Ancak, işçiler Devlet memuru ve diğer kamu görevlilerinin aksine, ücretlerini çalıştıktan sonra ay sonlarında aldıklarından yeni uygulamaya göre kamu kesiminde çalışan işçiler ücretlerini ay sonu olan her ayın 14'ünde alacaklardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak