Cümle Türleri?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Değişen Cümle Türü
Tespit edilmesi en zor kalıplardan biri, tekrarlayan cümle türüdür. Tıpkı konu ve uzunluk gibi, bir cümle türünü aşırı kullanmak da okuyucunun metinle etkileşimini engelleyebilir. Dört tür cümle vardır: basit, birleşik, karmaşık ve birleşik-karmaşık. Her cümle, bağımsız ve bağımlı yan tümceler, bağlaçlar ve bağımlılar kullanılarak tanımlanır.

Basit cümleler: Basit bir cümle, bağlaç veya bağımlı madde içermeyen bağımsız bir cümledir.
Bileşik cümleler: Bir birleşik cümle, bir bağlaçla birleştirilen iki bağımsız tümcedir (örneğin, and, but, or, for, nor, henüz, so).
Karmaşık cümleler: Karmaşık bir cümle, bir bağımsız tümce ve en az bir bağımlı tümce içerir. Karmaşık bir cümledeki yan tümceler, bağımlı tümcelerin bağımsız tümce ile ilişki kurmasına yardımcı olan terimler olan bağlaçlar ve yan eklerle birleştirilir. Bağımlılar, bağımsız tümcenin konusuna (kim, hangisi), sıraya/zamana (den beri, while) veya nedensel öğelere (çünkü, eğer) atıfta bulunabilir.
Bileşik-karmaşık cümleler: Bir bileşik-karmaşık cümle, birden çok bağımsız tümce ve en az bir bağımlı tümce içerir. Bu cümleler hem bağlaçları hem de yardımcıları içerecektir.
Cümle türünü anlamak, yazarların yan tümceler, bağlaçlar ve alt öğeler kullanarak değiştirilmesi gereken alanları not etmelerine yardımcı olacaktır.

Totobo bayilik alma

Yazar (Yıl) makalesinde, katılımcıların tedaviden sonra semptomlarda bir değişiklik görmediğini kaydetti. Yazar, tedavi sırasında bile katılımcıların semptomlarına ilişkin ifadelerinde herhangi bir değişiklik gözlemlememiştir. Bu bulgulara dayanarak, bu makaleyi bitirme projem için kullanmayacağım. Projem semptom iyileşmesini not eden makalelere dayanacağından, Yazarın çalışması geçerli değildir.

Yazarın bu paragrafta nasıl yalnızca karmaşık cümlelere dayandığına, hatta her cümlenin başına bağımlı tümceler koyduğuna dikkat edin. Aşağıda, yalnızca bu bağımlı tümcelerin yerleşimini ayarlamaya, ancak cümle türünü değiştirmeye ilişkin bir örnek verilmiştir:

Totobo kasa nasıl alınır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak