Çocuklara Grip Aşısı Yaptırmak Koronadan Korur mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuklarda COVID-19, pandeminin başlangıcından beri ebeveynler ve tıp uzmanları arasında büyük bir endişe kaynağıdır. Ne yazık ki, son birkaç ayda çocuklarda COVID vakalarında istikrarlı bir artışa tanık olduk . Ayrıca, çocukların bu virüsten tamamen korunup korunmayacağının hala bir garantisi yok.

Çocuğunuza önlem olarak grip aşısı yapıp yapmamayı düşünüyorsanız ancak bu konuyla ilgili sorularınız varsa, aşağıda sizin için cevaplarımız var.

COVID-19 Pandemisi Sırasında Çocuğunuza Grip/Grip Aşısı Yaptırmanız Neden Önerilir?
Doktor tarafından önerildiğinde çocuklarınıza grip aşısı yaptırmak harika bir fikir, ancak bu yıl koronavirüsün ülke genelinde yayılmasıyla daha da fazla. Mevsimsel değişiklikler gibi faktörler göz önüne alındığında, ebeveynler, soğuk algınlığı ve gribin çocuklar arasında çeşitli solunum sorunlarını da beraberinde getirdiğinin farkındadır. Ancak hem grip hem de COVID-19'a yakalanmak bir felaket reçetesi olabilir ve bu durumda çocukların hastaneye yatırılması kaçınılmaz hale gelir. Hastanelerin çoğu ağır hastalarla dolduğundan, halk sağlığı liderleri başta ebeveynler olmak üzere herkesten çocuklarına hem onları korumak hem de hastanelerin hasta hastalarla aşırı kalabalıklaşmasını önlemek için grip aşısı yapmalarını talep ediyor.

Grip Aşısı Çocukları COVID Şiddetinden Nasıl Korur?
Influenza ve SARS-CoV-2 benzer klinik ve epidemiyolojik özelliklere sahiptir. Devam eden COVID-19 kriziyle birlikte ek bir grip enfeksiyonu, pandemiyi 'ikiz salgın' bir duruma dönüştürebilir. Grip aşısı olan çocukları aşılamak, enfeksiyon riskini önlemede olası bir avantaj sunacak ve olası üçüncü dalgada çocuklar arasında enfeksiyon şiddetini azaltacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak