Çocuklar Okuldan Neden Nefret Eder?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Herhangi bir okul çocuğuna okulu hakkında soru sorarsanız, onu size bu kadar iyi tepkiler verirken bulamazsınız. Çocukların çoğu okula gitmeyi sevmiyor ve oradan kesinlikle nefret ediyor. Çocukların neden okuldan nefret ettiğine dair birçok farklı neden var ve şaşırtıcı bir şekilde yanıtların çoğunun benzer olduğunu göreceksiniz. Okula gitmemek için bahaneler üreten çevrenizdeki çocukları sık sık bulacaksınız. Bir çocuğun neden okula gitmeyi reddettiğini hiç merak ettiniz mi? Bir çocuğun böyle bir tavrının arkasında bazı nedenler olmalı.

Çocuklar bu dünyaya geldiklerinden beri öğrenmeyi ve yeni şeyler öğrenmeyi merak ediyorlar, ancak bir çocuk okula geldiğinde neden öğrenmeye olan ilgisini kaybediyor? Okula gitmeden önce bile çoğunun bu yeni yolculuktan heyecan duyduğunu görüyoruz, ancak çocuklar oraya gitmeye başladıktan kısa bir süre sonra neden okuldan nefret ediyor? Neden ebeveynlerin endişelerini paylaştığını ve başkalarına çocuğumun okuldan nefret ettiğini söylediklerini duyuyoruz?

Eylem Özgürlüğü
Çocukların neden okuldan nefret ettiğini öğrenmek için okula giden çocuklardan aldığımız en yaygın cevapları bulalım. Çocuklar okulda özgürlüğe sahip olmadıklarından şikayet ederler ve oradan hoşlanmamalarının ana nedeni budur. Bunu, isteğinize göre yapamayacağınız bir hapishaneye benzer buluyorlar, örneğin su içmek ya da izin almadan tuvalete gitmek gibi.

Arzularını Bastırmak
Çocuklar genellikle doğada vakit geçirmeyi ve onu keşfetmeyi severler. Hiçbir şeye bağlanmaktan hoşlanmazlar ve çoğu okullarında tam da böyle hisseder. Duygularını ifade edemezler ve matematik, tarih ve diğer konuları öğrenmek zorunda bırakılırlar. Aslında, siz izin isteyene kadar arkadaşlarınızla hareket etmeye veya konuşmaya izin verilmez ve bu, bir çocuğun okula gitmeyi reddetmesinin arkasındaki nedendir. Çoğu yerde çocuklar çok erken yaşlarda okula gönderiliyor. Duygularını ifade etmek ve bir şeyler söylemek isterler ama neredeyse on iki yıl boyunca günde yaklaşık 7-8 saat bir odada hapsedilirler. Farklı nedenlerden dolayı çoğu kişi için deneyim pek iyi değil. Bütün bunlar ve çocukların okuldan neden nefret ettikleri aşikar.
Düşünce Özgürlüğü Yok
Çocuğumuzu okula göndermeden önce, bunun bir birey olarak daha iyi düşünmesine yardımcı olacağını ve bir şeyler keşfetme yeteneklerini geliştireceğini varsayıyoruz. Ne yazık ki olmuyor ve aslında tam tersi oluyor. Öğretmenler çoğu zaman öğrencilerden anlattıklarını aynen tekrar etmelerini, ona aynı şekilde yazmalarını veya düşünmelerini sağlamalarını beklerler. Bu hiç doğru değil. Okullar, çocukların fikirlerini dile getirmeleri, paylaşmaları ve kendisine, yapması gerekeni tam olarak yerine getiremediği söylenmek yerine, takdir edileceğine inanmaları için inşa edilmiştir. Saygı kesinlikle göz ardı edilemez, ancak fikrinizi öne sürmeniz, öğretmenin söylediklerine karşı çıkmanız durumunda çocuğun yaramazlık yaptığı anlamına gelmez. Fikrinizi söylerseniz ve en alakalı argümanlarla bile açıklamaya çalışırsanız saygısızlık olarak kabul edilir. Aynı zamanda birçok çocuk için depresyon ve anksiyete ile sonuçlanır. Bir çocuk tüm bunları yaşıyorsa, bir çocuğun neden okula gitmeyi reddettiğine dair başka bir soru yoktur.

Sonuç
Bir çocuğun sahip olduğu en yaygın korku, sınavlardaki performansının sonucudur. Sonucun gün yaklaştığını duyduklarında o kadar gergin ve depresyona girerler ki, onları rahatsız etmeye başlar. Ne gibi iyileştirmeler yaptığını ve sıkı çalışmasının sonucunu öğrenmek için heyecanlanmak yerine, içinde bir korku var. Bu onun hatası değil ama iyi not alamazsa, sistemimizin ve toplumun standartlarını karşılamayacağını biliyor çünkü burada iyi sonuç bir zeka işaretidir. Çocukların okuldan neden nefret etmelerinin ardındaki neden birden fazla olabilir.

Zorbalık
Zorbalık yaygındır ve belki de okullarda çok yaygındır. Kişinin hayatında zararlı ve uzun süreli etkilere yol açtığı gibi kişinin özgüvenine de zarar verir. Çoğunlukla başka yerlerde değil okullarda görülür. Çocuğunuz okula gitmeyi reddederse, durumun böyle olmadığından emin olmak için bir çek tutmalı ve iletişim kurmalısınız. Kişiyi duygusal, fiziksel ve zihinsel olarak etkiler ve hatta bazı durumlarda intihar düşüncelerine yol açar. Çocuğunuzun her gün okula gitmeyi reddetmesinin nedeni zorbalık olabilir.

Yalnızlık
Çocukların okulu sevmemelerinin bir başka nedeni de orada arkadaşlarının olmaması olabilir. Çocuklar, arkadaşlarının yanlarında olduğu için şikayet etmedikleri yeri sevmeseler bile arkadaşlarının olduğu her yeri severler. Cehalet duygusu ve hiç arkadaşının olmaması da bir çocuğun hastalığı taklit etmesinin veya gitmemek için bahaneler yaratmasının nedeni olabilir. Sosyal becerilerini artırarak ve kalite alanını gücü olmak için kullanarak ona bu konuda yardımcı olabilirsiniz.

Öğrenmede Zorluk
Bazı çocukların endişeleri, çok uğraşsalar bile diğerlerinden geride kalmak olabilir. Rekabet korkusu ve diğerlerinin önüne geçememek, çocukların okuldan nefret etmelerinin nedeni olabilir. Karşılaştığı sorunları bulmalı ve çözmeye çalışmalısınız. Belki de zayıf görme yüzünden anlayamıyor ya da öğrenme şekli diğerlerinden farklı olabilir ve bu yüzden çocukların yaptığı gibi şeyler alamıyor. Sonunda, hüsrana uğrarlar ve okula gitmemek, öğretmenler ve diğer öğrencilerle karşı karşıya gelmek için farklı bahaneler üretirler.

Alıntı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak