Çocuklar Bilgisayarda Kaç Saat Oyun Oynamalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Amerikan Pediatri Akademisi, okul günlerinde günde 30 ila 60 dakikanın altında ve okul dışı günlerde 2 saat veya daha az olması gerektiğini önermektedir .
Normalde, gerçekten isterlerse 2-3 saat derim. Özellikle arkadaşlarıyla çevrimiçi oynuyorlarsa, işbirlikli oyun oynamayı her zaman desteklemelisiniz.

Çocuklarda ve gençlerde video oyunlarının potansiyel yararları ve riskleri hakkında çok fazla tartışma var. Biraz netlik sağlamak için, İspanya'daki Hospital del Mar'dan MD Jesus Pujol ve meslektaşları, haftalık video oyunu kullanımı ile belirli bilişsel yetenekler ve davranışla ilgili sorunlar arasındaki ilişkiyi araştırdı.

Araştırmacılar, 7-11 yaş arası 2442 çocuk üzerinde yaptıkları çalışmada, haftada bir saat video oyunları oynamanın daha iyi motor beceriler ve daha yüksek okul başarı puanları ile ilişkili olduğunu buldular, ancak her biri iki saatten fazla oynayan çocuklarda daha fazla fayda gözlemlenmedi. hafta.

Ekip ayrıca, haftalık oyun oynama süresinin davranış sorunları, akran çatışmaları ve sosyal becerilerin azalmasıyla istikrarlı bir şekilde bağlantılı olduğunu ve bu tür olumsuz etkilerin her hafta dokuz veya daha fazla saat video oyunu oynayan çocuklarda özellikle belirgin olduğunu buldu.

Dr. Pujol, "Video oyunları kendi başına ne iyi ne de kötüdür, ancak kullanım düzeyi onu öyle kılıyor" dedi.

Araştırmacılar, çalışmadaki bir çocuk alt grubunun beyinlerinin manyetik rezonans görüntüleme taramalarına baktıklarında, oyun oynamanın bazal ganglion beyaz cevherindeki ve fonksiyonel bağlantıdaki değişikliklerle bağlantılı olduğunu belirttiler. Dr. Pujol, "Oyun kullanımı, uygulama yoluyla yeni becerilerin kazanılmasına dayalı öğrenme için kritik olan beyin devrelerinde daha iyi işlevle ilişkilendirildi" dedi. "Çocuklar geleneksel olarak, örneğin spor ve açık hava oyunlarıyla ilgili olarak, eylem yoluyla motor becerileri kazanırlar. Nörogörüntüleme araştırması artık masaüstü sanal ortamlarla yapılan eğitimin, motor beceri öğrenimini destekleyen beyin sistemlerini de modüle edebildiğini gösteriyor."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak