Çocuğunuzun Kalem Tutuşu Nasıl Düzeltilir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. Kalem ve Kağıda DEĞİL İnce Motor ve Uygulamalı Faaliyetlere odaklanın.

Yazmak için kalem ve kağıtla alıştırma yapmamanın ters etki yarattığını biliyorum, ancak bu yaştaki çocuklar için ince motor aktiviteleri üzerinde çalışmak ve el yazısı için parmaklarını güçlendirmek, sizi kalemle pratik yapmaktan çok daha ileriye götürür. ve kağıt.

Özellikle kalem tutmayı taklit etmelerini veya kıskaç tutarken kullanılan parmakları güçlendirmelerini gerektiren ince motor aktivitelere odaklanmak istiyorsunuz.


2. Son iki parmağınızda ponpon veya bozuk para kullanmak.

Bu oldukça açıklayıcı. Kalemde olmayan parmaklar küçük bir ponpon veya bozuk paraya tutunur. Bu, çocuğa bu parmakları ellerinde doğru parmaklar kalemde olacak şekilde kapalı tutmasını hatırlatır.


Çocuğunuzun hangilerini kullanması gerektiğini görmek için tipik gelişimsel el kavramaları hakkındaki yazıma göz atabilirsiniz (tripod ve / veya dört ayaklı kavrama).

3. "Git" ve "Durdur" parmakları.

Bu, okul sisteminde Mesleki Terapi Asistanı olarak çalışırken kullandığım küçük bir numaraydı. Yazmak için yeşil "git" parmaklarının resmini ve "durdurma" parmaklarının resmini içeren kırmızı bir dur işaretinin olduğu bir tabela vardı. "Git" parmaklar kurşun kalemdeki parmaklardır, "dur" parmaklar elde girer.

Bu yüzden, yanlış kavramayı kullanan bir çocuk gördüğümde, onlara “Git” parmaklarını kullanmalarını hatırlatırdım. Bu, birçok çocuğumda oldukça iyi çalıştı. Her zaman sözlü olarak hatırlatmak yerine, çocuğun masasına asılması için bir işaret de yapabilirsiniz.

4. Daha küçük veya daha kalın kalemler kullanmak.

Tipik olarak verilen bir öneri, iyi bir kavrayış sağlamak için daha küçük, daha kısa kalemler veya boya kalemleri kullanmaktır. Bununla birlikte, bazı çocuklar, özellikle daha zayıf bir tutuşa sahiplerse, daha kalın, daha kalın kalemlerden gerçekten faydalanırlar. Daha küçük boyutlu kalemleri hissetmekte veya üzerlerine uygun miktarda baskı uygulamakta zorlanabilirler. Bu nedenle, farklı yazı gereçlerini denemek faydalı olacaktır. Üçgen şekilli kalemler de yardımcı olabilir. Üçgen kalem tutacaklarını da bulabilirsin , ancak aşağıda kalem tutacakları hakkındaki düşüncelerimi de not edebilirsin.


 

Burada duracağım ve ne tür bir kalemin işe yarayacağını gerçekten bilmenin tek yolunun, çocuğunuzun ince motor becerilerini değerlendirebilecek ve değerlendirmelerine dayanarak profesyonel bir fikir verebilecek bir Mesleki Terapistin tavsiyesini almak olduğunu not edeceğim. Çocuğunuzun ince motor becerilerinde ve el yazısında gerçekten bir gecikme olduğunu düşünüyorsanız, lütfen bir profesyonelden yardım isteyin ve ona kendiniz davranmaya çalışmayın.

5. Son çare olarak kalem tutacakları.

Kalem tutacaklarını son çare olarak kullanmamın nedeni, birçok çocuğun onları kaybetmesi ya da yardımdan çok dikkat dağıtıcı hale gelmeleridir. Bununla birlikte, kavrama türüne bağlı olarak faydalı olabilirler. Benim favorilerimden birkaçı Grotto tutuş  veya eğitim kulpları . Mağara kavrama genellikle daha büyük çocuklarda daha iyi çalışır, daha küçük çocuklarda ise eğitim tutuşu.


 

 
Kaynak: https://www.growinghandsonkids.com/5-tips-for-correcting-childs-pencil-grasp.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak