Cimbom ne demektir, kökeni nerden gelir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Galatasaray Spor Kulübü’ne, sporcu ve yandaşlarına verilen ad.
"Bu yıl Cimbom iyi gidiyor"

Cim Bom” sloganını Türkiye'ye, Galatasaray'ın eski oyuncusu Sabit Cinol getirdi. ... İstanbul'a 1924 yılında dönen Cinol, Galatasaray Kulübü'ne geldiğinde, Servette takımının sloganını önce arkadaşlarıyla paylaştıktan sonra, bunu “re re re ra ra ra Galatasaray, Galatasaray Cim Bom Bom” olarak uyarladı

Galatasaray taraftarının hiç bir zaman dilinden düşmeyen, en eski tezahüratı CİMBOM'un tarihi nereye dayanıyor?   

Sabit Cinol; 1924 yılında "galatasaray galatasaray cim bom bom" sloganı getirmiştir ülkemize. servette kulübü'nün sloganından esinlenmiştir kendisi. eğitim için gittiği isviçre'de aynı zamanda futbol oynamıştır kendisi.

SABİT CİNOL'UN SERVETTE YILLARI VE CİMBOM'UN İLK DOĞUŞU

"CİMBOM" tezahüratının tarihi G.Saray Lisesi öğrencisi ve aynı zamanda futbolcusu olan Sabit Cinol'a kadar dayanır.

Cinol'un, 1918 yılında lise öğrenimini bitirdikten sonra üniversite öğrenimi için İsviçre’nin Servette şehrine yerleşir. 1920 yılında da Servette şehrinin futbol takımında futbol hayatına başlayan Cinol, CİMBOM'u doğuracak tezehüratın da ilk adımını atar aslında.  

JİMBUM'DAN CİMBOM'A

Servette takımında Jim adındaki İskoçya'lı forvet oyuncusu Jim, maçlarda golleri ardı ardına sıraladığı için, o zamanlar avamlaşmış olan İsviçreli taraftarlar 'Jim golleri sırala' anlamında 'JİMBUM' diye slogan atmaya başlamışlardır.

İşte Cinol'un, üniversite eğitimini bitirip Türkiye’ye döndükten sonra bu slogandan arkadaşlarına bahsetmesiyle, 'CİMBOM' sloganı da ortaya çıkmış olur. (ihaber)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak