Cep Telefonunuzu Doğru Şekilde Nasıl Temizlemelisiniz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Araştırmalar gösteriyor ki, cep telefonları her zaman kötü şöhretli mikrop istilasına uğramıştır.
Bir uzman, cep telefonunuzu mahvetmeden nasıl temizleyeceğinizi açıklıyor.
ABD'de yükselen koronavirüs vakaları ile - ve grip mevsimi hala tam güçle - ellerinizi iyice yıkamak ve çoğu zaman önemlidir, ancak dokunduğunuz yüzeylerin dezenfekte olduğundan emin olmak da önemlidir. Muhtemelen en çok dokunduğunuz yüzey? Senin cep telefonun.

Pharm.D'den Debra Goff, “ Cep telefonunuzu temizlemek, yüz maskesi takmak gibi bir şeyden çok daha etkili bir önleyici tedbirdir ” diyor . , Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi'ndeki Antimikrobiyal Yönetim Programının kurucu üyesi ve düşük ve orta gelirli ülkelerde Dünya Sağlık Örgütü antimikrobiyal yönetim programına atanan son kişi.

"İnsanlar telefonlarını günde yüzlerce kez kullanıyor" diye ekliyor. "Bu, potansiyel olarak kendinizi bu yüzeylerdekilere her seferinde maruz bırakmanız anlamına geliyor."
Cep telefonun ne kadar mikroplu?
COVID-19 salgınından önce bile , cep telefonlarının oldukça iğrenç olduğu gösterildi. Germs dergisinde yayınlanan bir 2017 araştırması , gençlerin sahip olduğu 27 cep telefonuna baktı ve hepsinde "bakteriyel kontaminasyon" buldu.

Yüzeyler, virüs barındırmakla ünlü olabilir ve bazıları diğerlerinden daha uzun süre oyalanır. Örneğin, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre , norovirüs günler hatta haftalarca yüzeylerde kalabilir. Bu belirli virüs, en çok yolcu gemisi salgınları sırasında dikkat çekiyor, ancak aslında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gastroenteritin (diğer adıyla mide gribi ) en yaygın nedeni . Sadece çok bulaşıcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sizi hasta etmek için çok küçük bir miktar gerekir.

Grip virüsleri yüzeylere aynı kadar uzun süre yapışabilir. Bir 2017 çalışma içinde Dergisi Hastanesi Enfeksiyon aktif grip virüsleri iki haftaya up yüzeylerde olabileceğini bulundu ve yaklaşık yedi hafta sonra hala mevcut. Pamuk gibi gözenekli yüzeylerde bile grip bir hafta boyunca ortalıkta kaldı.
Şu anki koronavirüs türü olan COVID-19 açıkça hala araştırılıyor, bu nedenle CDC yüzeylerde ne kadar süre canlı kalabileceğini henüz tespit etmedi. Ancak ajans, günler olmasa da saatlerce aktif olabileceğini öne sürüyor. Bu nedenle CDC, "yüksek temas yüzeylerinin" temizlenmesini ve dezenfekte edilmesini tavsiye ediyor . Amaç, virüsün ellerinize ve ardından gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunduğunuzda sisteminize girmesini önlemektir .

Cep telefonunuzu nasıl temizler ve dezenfekte edersiniz
Seyreltilmiş ev tipi çamaşır suyu gibi bazı dezenfektanların elektronik cihazlarla iyi çalışmadığını unutmayın. Apple'a göre , birçok temizlik ürünü ve aşındırıcı malzeme, telefonunuzu her kaydırdığınızda kirli bir pislik haline gelmesini önleyen parmak izine dayanıklı kaplamayı azaltacaktır. İşte bunun yerine yapmanız gerekenler:

1. Önce gücü kapatın.
Goff, herhangi bir temizlik yapmadan önce telefonunuzu kapatın ve herhangi bir şarj cihazının fişini çekin.

2. Mikrofiber bezleri tercih edin.
Goff, bu özel olarak tasarlanmış bezlerin diğer kumaş türlerinden daha fazla lif içerdiğini ve sonuç olarak bakteri ve virüsler dahil olmak üzere daha fazla mikroskobik parçacığı yakalayabileceğini söylüyor. Bu onları öldürdüğü anlamına gelmez - sadece su kullanmadan yüzeylerden kaldırır. Küçük bir virüs mıknatısı olarak düşünün.

Bunun için, emin olun , sonra tekrar kullanmadan önce bez dezenfekte. En iyi yol bulaşık makinenizi kullanmaktır - bu "sterilize etme" döngüsü bir cazibe gibi çalışır - sonra onu kurutmak için asmaktır, ancak çamaşır makinesine ılık suyla da atabilirsiniz. Ve tabii ki mikroplu bezi elledikten sonra ellerinizi iyice yıkayın.

3. İspirtoyu ovalayın.
Cep telefonunuz çok kirliyse veya mikrofiber beziniz yoksa, yaklaşık% 60 su ve% 40 alkol içeren bir çözelti oluşturarak dezenfekte edebilirsiniz. Telefonu nazikçe temizlemek için bir bezin küçük bir köşesini kullanın. Hemen ardından bezin kuru bir kısmını hemen kullanın.

Alkolü doğrudan cep telefonuna püskürtmeyin ve sulandırdığınızdan emin olun. Ekstra temizlik için bunun için bir mikrofiber bez de kullanabilirsiniz. Goff, normal sabun ve suyun da işe yaradığını ekliyor, kullanmadan önce fazla sıvıyı sıktığınızdan emin olun.

4. Aşındırıcı ürünler kullanmayın.
Goff, başka tür temizlik ürünleri kullanmak istiyorsanız bir ekran koruyucu kullanmanın yararlı olduğunu söylüyor, ancak eğer yoksa telefonunuzun ekran kaplamasını etkileyecek malzemeler içeren ürünler kullanmaktan kaçının. Buna pencere temizleyicisi, sirke ve hidrojen peroksit dahildir.

Her yüzeyde mikrofiber bez kullanabilirsiniz, bu nedenle dizüstü bilgisayarınız, ofis telefonunuz, klavyeniz, hatta kahve kupanızın tutacağı veya masa çekmecelerinizdeki düğmelerle uğraşmak için yanınızda taşıyın. Bir kez kullandıktan sonra, virüslerin şu anda yaşadığı yerin orası olduğunu unutmayın. Bu nedenle kirli bezleri temizlenene kadar ağzı kapalı bir plastik torbaya koyun. Sonra ellerini yıka.

5. Temiz tutun.
Ayrıca, Goff, özellikle umumi tuvaletler gibi mikroplu alanlarda telefonunuzu nasıl kullandığınız konusunda dikkatli olun. Telefonunuzu tutuyor musunuz veya düzenli olarak ince bir tuvalet suyu püskürten, hapşırık ve öksürük alan bir yere mi bırakıyorsunuz? Eyvah.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak