Bursluluk Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurum Müdürlüğünden bursluluk sınav başvurusuna ilişkin yeni açıklama yapıldı.
2022 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru Giriş ve Onay Ekranları hazırlanarak kullanıma açılmış olup, 2022 İOKBS Başvuru ve Onay İşlemleri ile ilgili tüm sürecin 21 Nisan 2022 Perşembe -13 Mayıs Cuma tarihleri arasında tamamlanması gerekmektedir.
İOKBS tercih başvuru onay durumu, "onaylandı" veya "rededildi" görünen öğrencilerin tercih başvurularında, sonradan değişiklik yapılması gerekiyorsa öncelikle okul idaresi tarafından öğrencilerin mevcut İOKBS tercih başvuruları, E-Okul sınav işlemleri "İOKBS ONAY İŞLEMLERİ" onay işlemleri ekranından değişiklik için başvuru aç seçeneği seçilerek kayıt edilmelidir.
Öğrenciler tarafından İOKBS başvuru bilgileri üzerinde değişiklik yapıldıktan sonra, başvurunun en son güncel hali okul idareleri tarafından mutlaka tekrar onaylandı olarak kayıt edilmelidir. 
E-Okul üzerinde "onaylandı" olarak görünmeyen başvurular, İOKBS işlemlerinde dikkate alınmayacaktır.

Öğrencilerin İOKBS işlemleri kapsamında mağduriyet yaşamamaları için, bütün başvuruların okul idareleri tarafından kontrol edilerek mutlaka onay durumlarının sisteme doğru bir şekilde kayıt edilmesi gerekmektedir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak