BİLSEM Nasıl Kazanılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

ÇOCUĞUM BİLSEMİ NASIL KAZANDI? ‼️
Sizlere örnek olması için izin alıp yayınlıyorum.Lütfen dikkatli okuyunuz!!!
Sevgili arkadaşlar yazılanları okuyorum.Bilsem sürecini de heyecanla takibinizi görüyorum. Sizlere hem bir anne hem bir eğitimci olarak bilgilerimi paylaşmak istiyorum.Kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem.

Gönül kırmakta istemem.Fakat bilsem kitapla kazanılacak bir sınav değil. Kızım bilsem öğrencisi 2 alandan ve inanın biz ne kaynak aldık ne özel çaılşma yaptık. Hatta kızımıza böyle bir sınav olduğunu bile söylemedik. Kızımız 2.5 yaşında kendiliğinden okudu çok güzel resim çizer, böcekleri çok sever. Matematik sayı toplama çıkarma değil ama günlük yaşama çevirip onlarla ilgili çözümlere gider.İlkokula başlayana kadar hiçbir okuma yazma çalışması yapmadık. İlgi alanları çok farklı olmuştu hep.Eşim sınıf öğretmeni bir köyde başladık kızımla yaşamımıza.İnanın bırakın kitap almayı bazen günlerce elektrik gelmezdi. Ama biz hep çok oyun oynardık. Sonra kızımız 4 yaşına geldiğinde benim iş durumumdan dolayı merkeze taşındık.

Kızımı yarı zamanlı bir anaokuluna verdik sadce yarım dönem gidebildi çünkü öğretmen sınıf düzenini bozuyor diye sınıfta istemedi ve bu durum kızımızı olumsuz etkilemye başladı bizi rama yönlendirdi. Ramda tanılandı tabi bunun bir önemi ve artısı olmadı. Kızımız çok güzel resim yapıyor onu o anlamda destekledik.Hoca filan değil ona kaliteli boya ve tuallar aldık.Yapıyorsun emeğin görünsün dedik. Hayvanları çok sevdiği için ona mikroskop aldık. Onu farklı illerde bulunan laboratuarlara götürdük. Ama inanın ne kitap bitirdi ne setler.Yalnız her türlü akıl oyunu aldık hala alırız. Kardeşi de aynı şekilde oğlum 6 yaşında sadece okuyor yazamıyor bizde özellikle yazsın diye çabamız yok. Çocuklara kitapla değil ama oyun ile destekleyin.

Alıntı
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak