Bilgisayarda Virüs Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Virüsün İşaretleri Nelerdir?
Düşük performans, uygulama çökmeleri ve bilgisayar donmaları bazen bir virüsün veya hasara yol açan başka bir kötü amaçlı yazılım türünün işareti olabilir . Ancak, durum her zaman böyle değildir: Bilgisayarınızı yavaşlatabilecek birçok başka sorun nedeni vardır .

Aynı şekilde, bilgisayarınızın sorunsuz çalışması, kötü amaçlı yazılım içermediği anlamına gelmez. On yıl önceki virüsler genellikle çılgınca çalışan ve birçok sistem kaynağı kullanan şakalardı. Modern kötü amaçlı yazılımların arka planda sessizce ve gizlice pusuya yatması daha olasıdır ve kredi kartı numaralarınızı ve diğer kişisel bilgilerinizi ele geçirebilmek için tespit edilmekten kaçmaya çalışır. Başka bir deyişle, günümüz kötü amaçlı yazılımları genellikle suçlular tarafından para kazanmak için oluşturulur ve iyi hazırlanmış kötü amaçlı yazılımlar, gözle görülür herhangi bir PC sorununa neden olmaz.

Yine de, ani düşük PC performansı, kötü amaçlı yazılımınız olduğuna dair bir işaret olabilir. Sisteminizdeki tuhaf uygulamalar da kötü amaçlı yazılım belirtebilir, ancak yine de kötü amaçlı yazılımların dahil olacağının garantisi yoktur. Bazı uygulamalar güncellendiklerinde bir Komut İstemi penceresi açar, bu nedenle ekranınızda yanıp sönen garip pencereler ve hızla kaybolan sisteminizdeki yasal yazılımın normal bir parçası olabilir.

Bilgisayarınızda kötü amaçlı yazılım taraması yapmadan her şeye uyan tek bir kanıt yoktur. Kötü amaçlı yazılımlar bazen bilgisayar sorunlarına neden olur ve bazen arka planda sinsice amacına ulaşırken iyi davranır. Kötü amaçlı yazılımınızın olup olmadığından emin olmanın tek yolu, sisteminizi incelemektir.

Bilgisayarınızı Virüslere Karşı Nasıl Tararsınız
Varsayılan olarak Windows 10, Windows Defender olarak da bilinen entegre Windows Güvenlik uygulamasıyla her zaman bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı tarar . Bununla birlikte, manuel taramalar gerçekleştirebilirsiniz.

Windows 10'da, Başlat menünüzü açın, "Güvenlik" yazın ve açmak için "Windows Güvenliği" kısayolunu tıklayın. Ayrıca Ayarlar> Güncelleme ve Güvenlik> Windows Güvenliği> Windows Güvenliğini Aç seçeneğine de gidebilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak