Bebeklere Ek Gıdaya Kaç Aylıkken Geçilmeli? Bebeklere Ek Gıda Olarak Neler Verilmeli?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bebeğinizin yaklaşık 6 aylıkken anne sütü veya mamadan başka yiyecekler yemeye başlaması gerekir. Bunun nedeni, büyümekte olan bebeğinizin artık yalnızca anne sütünden veya mamadan yeterince demir, çinko ve enerji alamamasıdır. Ancak anne sütünün büyümesi için önemli besinleri vardır ve 12 aya kadar ve siz ve bebeğinizin istediği sürece devam ettirilmelidir. Amaç, 12 aya kadar bebeğinizin ailenin geri kalanıyla birlikte çok çeşitli sağlıklı yiyecekler yemesidir.

Bebeğim hangi yiyecekleri yiyebilir?
Bebeğinize verdiğiniz ilk yiyeceklerin demir açısından zengin olması önemlidir. Buna ilave demir içeren tahıllar (örn. Bebek pirinç gevreği) ve pişirilmiş ve püre haline getirilmiş et, kümes hayvanları, balık, tofu ve baklagiller dahildir.
Bundan sonra, size ve bebeğinize uygun herhangi bir sırayla çeşitli meyve, sebze, tahıl / tahıl ve süt ürünlerini (örneğin yoğurt, peynir ve muhallebi) eklemeye başlayın.
Bebeğinize verilen ilk yiyeceklerin püre haline getirilmesi tavsiye edilir. Anne sütü veya mama eklemek, yiyeceklerin pürüzsüz ve yumuşak olmasına yardımcı olabilir.
Sade su içmek erkenden teşvik etmek için iyi bir alışkanlıktır. Ağzı olan bir bardaktan soğutulmuş kaynamış su sunmaya başlayın.
Anne sütü veya mama bu yaştaki bebeğinizin ana besini olacaktır. Talep üzerine emzirmeye veya formül mamasına devam edin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak