Bebekler Kaç Yaşına Kadar Emzirilmeli?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuğunuzu kaç yaşına kadar emzirmek doğrudur? Bu durum bilimsel ve duygusal olarak değişiklik göstermektedir. 
Anneler duygusal açıdan düşünüp, bebeğini çok uzun süre emzirebilirken, uzmanlar bu konuda farklı düşünüp, sürenin çok fazla uzatılmaması görüşünü paylaşıyor.
Anne ve bebek arasındaki bağ, bebek anneyi emzirdiği anlarda daha fazla kuvvet kazanır. Anneler bebeğin yaşı ilerlese de, bebeğini emzirmeye devam ederler
 

Çocuğunuzu ne kadar süre emzirmeye karar vereceğiniz size bağlıdır. Bazı kadınlar birkaç hafta emzirmeyi seçer, bazıları yıllarca emzirir
Her zaman çok uzun veya çok kısa bir süre emzirdiğinizi düşünen biri olacaktır. Ancak, doğru ya da yanlış bir yol yoktur ve hiç kimse sizi emzirmeye karar verdiğiniz sürenin uzunluğuna göre yargılamamalıdır.

Emzirme Önerileri
Dünyanın dört bir yanındaki sağlık uzmanları, emzirme yönergeleri söz konusu olduğunda hemen hemen hemfikir . İşte en iyi uzman önerilerinden bazıları:

Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) : Sadece 6 ay emzirmeyi, ardından en az bir yıl boyunca katı gıdaların başlamasına ek olarak emzirmeyi öneriyor .  Bundan sonra anne ve çocuk istediği sürece emzirme devam edebilir.
The American College of Obstetrics and Gynecologists (ACOG) : İlk 6 ay tek başına emzirmeyi, ardından ilk yıl tamamlayıcı gıdalarla birlikte emzirmeye devam etmeyi önerir. İlk yıldan sonra anne ve çocuğun karşılıklı olarak istediği sürece emzirmeye devam edilmelidir.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) : İlk 6 ay tam veya tek başına emzirmeyi, ardından 2 yıl veya daha uzun süre tamamlayıcı gıdalarla birlikte emzirmeye devam edilmesini önerir.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak