AUZEF 2020-2021 BAHAR DÖNEMİ ÇEVRİMİÇİ (ONLİNE) BİTİRME SINAVI KURALLARI

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

(Sınav Kurallarını okuyup onayladıktan sonra sınavlarınızı başlatabilirsiniz.)

1.      Bahar dönemi Çevrimiçi (Online) bitirme sınavlarda size her dersten 25 adet çoktan seçmeli soru yöneltilecektir. 25 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan sınavlarda sınav süresi 35 dakikadır.

2.      Bazı derslerinizden size yöneltilen soru sayısı 25’ten az olabilir veya sınav için verilen süre 35 dakikadan farklı olabilirSınav listesinden sınava gireceğiniz dersi seçtikten sonra karşınıza gelecek ekrandan o dersten size yöneltilecek soru sayısını ve sınav süresini görebileceksiniz.

3.      Görme engelli öğrencilerimiz her ders için 10 dakika ek süre kullanabileceklerdir.

4.      Sınav güvenliği sebebiyle sınav başlatıldıktan sonra sınav ekranı tam ekran modunda açılacaktır. Sınavlar tam ekran modunda tamamlanmalıdır, sınav ekranında çıkmaya çalıştığınızda sistem tarafından karşınıza uyarı getirilecek, bu uyarı 20 saniye boyunca ekranda kalacaktır, uyarıya rağmen sınav ekranından çıkarsanız sistemden çıkarılacaksınız. Sistemden çıkarıldığınızda sınava giriş haklarınızdan birini kaybedeceksiniz.

5.      Sınava gireceğiniz derslerin listesini görebilmeniz için bu sayfanın altında yer alan “Kuralları Okudum, Kabul Ediyorum” kutucuğunu işaretleyip “Devam Et” butonuna basmanız gerekmektedir. Sınav sistemine girmek istemiyorsanız “Vazgeç” butonuna basarak “Online Sınav Sisteminden” çıkabilirsiniz.

6.      Sınav kurallarını onayladıktan sonra “Devam Et” butonuna bastığınızda 2020-2021 Bahar döneminde sınava gireceğiniz ders listesi karşınıza getirilecektir.

7.      Sınava gireceğiniz dersler listesinden sınavını başlatmak istediğiniz dersi seçebilirsiniz. 10-19 Haziran 2021 tarihleri arasında Sınav Takviminizde bulunan bütün derslerinize ait sınavlarınızı tamamlamanız gerekmektedir.

8.      Sınavına gireceğiniz dersi seçtikten sonra karşınıza gelecek ekranda seçtiğiniz dersin sınavına ait önemli bilgiler (Cevaplamanız gereken soru sayısı, sınav süresi vb.) bulunmaktadır. Dersinize ait sınavı başlatmadan önce bu ekranı dikkatle inceleyiniz ve daha sonra “Sınavı Başlat” butonuna basarak sınavınızı başlatınız.

9.      Sınav güvenliğinin artırılması ve soruların sosyal medya ve benzeri ortamlarda paylaşılmasının önüne geçilmesi amacıyla öğrencilerin sınav ekranlarında kare kod ve filigran bulundurulmaktadır. Sınav ekranlarında yer alan kare kod ve filigran bilgileri kullanılarak soruları sınav esnasında veya daha sonradan yetkisiz şekilde paylaşanlar tespit edilecek, bu yola başvuran öğrenciler olursa söz konusu öğrencilerin sınavlarının tamamı iptal edilip haklarında “Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” hükümleri işletilecektir.

10.  Dersinize ait sınavınızı başlattıktan sonra karşınıza gelecek ekrandan size o derse ait bir soru ve o soruya ait cevap şıkları gösterilecektir. Soruyu cevaplamak istiyorsanız cevap şıklarından birini, soruyu boş bırakmak istiyorsanız “Soruyu Boş Bırak” seçeneğini seçmeniz, daha sonra Cevapla ve Sonraki Soru” butonuna basmanız gerekmektedir. Sonraki soruya geçtikten sonra kontrol veya düzeltme amacıyla önceki soruya/sorulara dönemeyeceğinizi unutmayınız.

11.  Cevapla ve Sonraki Soru” butonuna basmadan önce soruya verdiğiniz cevabı değiştirebilirsiniz.

12.  Ders listenizden dersinizi seçip o derse ait sınavınızı başlattıktan sonra tarayıcıyı kapama, sayfayı yenileme, sayfada geri tuşuna basma vb. işlemler yapmanız durumunda sınavız sonlandırılacaktır. Bu nedenle sayfa üzerinde sadece sınavla ilgili işlemlerinizi gerçekleştirerek sınavınıza devam ediniz.  

13.  Sistemden internet kesintisi, elektrik kesintisi vb. sebeplerle kopmanız durumunda, o sınavdan kopmadan önce görüntülemekte olduğunuz sorunun cevap şıkkını işaretlemiş olsanız dahi soru cevaplanmamış sayılacaktır. Eğer bu sınav için giriş hakkınız dolmamış ise sınava tekrar girdiğinizde sistemden kopmadan önce görüntülediğiniz soru yerine başka bir soru getirilerek sınava devam edebileceksiniz.

14.  Sınav sırasında internet bağlantınızın kopması, “Oturumu Kapat” butonuna basmanız, sayfayı yenilemeniz veya sistemden herhangi bir sebeple çıkış yapmanız durumunda 25 soruluk sınavlarda her sınav için 2 (iki) 10 soruluk sınavlarda her sınav için 1 (bir) defa yeniden giriş hakkı kullanabilirsiniz.

15.  Sınavınıza tekrar girdiğinizde kullanacağınız süre, o dersin sınavı için size verilen toplam süreden, aynı dersin sınavına önceki giriş/girişlerde kullandığınız süre çıkarılarak hesaplanacaktır.

16.  Seçtiğiniz ve sorularını cevapladığınız dersin sınavını “Sınavı Bitir” butonuna basarak tamamlayabilirsiniz. Tüm soruları cevaplamadan devam etmekte olduğunuz sınavdan çıkmak istemiyorsanız “Sınavı Bitir” butonuna basmayınız. “Sınavı Bitir” butonuna bastığınızda ilgili dersin sınavına tekrar girmenize hiçbir şekilde izin verilmeyecektir.

17.  Derslerde sizlere verilen sınav süresi tamamlandığında devam etmekte olduğunuz dersin sınavı otomatik olarak sistem tarafından sonlandırılır. Bu durumda sınav sonlandırılıncaya kadar sorulara verdiğiniz cevaplar değerlendirme sırasında dikkate alınır.

18.  Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Kullandığınız hesap makinesinde alfabetik tuş takımı ve program yapılmasını, saklanmasını, çalıştırılmasını sağlayan RUN, STORE, EXE vb. tuşlar olmamalıdır.

19.  Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde Uzaktan Eğitim programlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürmezken Açık Öğretim programlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürür.

20.  Bahar dönemi bitirme sınavında derslerden aldığınız notlar başarı notunuzu %60 oranında etkileyecektir.

21.  Öğrencilerimizden çevrimiçi (online) sınavların başladığı ilk gün ilk saatlerde ve son günlerde sınav sisteminde yoğunluk olabileceğini göz önünde bulundurmalarını, sınavlarına girmek için diğer zaman dilimlerini tercih etmelerini önemle rica ediyoruz.

22.  Çevrimiçi (online) sınavlarınızda cep telefonlarınızdan giriş yapmak yerine bilgisayarlarınızdan giriş yapmayı tercih etmeniz sınavlarınızı daha kolay yürütmeniz açısından önem arz etmektedir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber