Astronotların Uzayda Kıyafetleri Yırtılırsa Ne Olur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Uzay yürüyüşü mürettebatının uzay giysisi ekstravehiküler aktivite sırasında delinirse ne olur? Bunun olma ihtimali nedir? Bu, uzay keşif tarihinde herhangi birinin başına geldi mi? Böyle bir olay şimdiye kadar hiç yaşanmadı ancak böyle bir durumla karşılaşılırsa durum kötü sonuçlar doğurabilir.  Isıtma ve soğutma, giysinin içinde yanlış yerde su veya sadece aşırı basınç ile ilgili sorunların yanı sıra, şimdiye kadar ciddi sorunlar yaşanmadı. Bu yüzden üzerine bir sayı koymak zor. Uzay giysileri (tıpkı insanlı uzay araçları gibi), belirli bir süre boyunca belirli bir boyuttaki sızıntıları veya delikleri idare etmek için tasarlanmıştır. Bir uzay gemisinde amaç, astronotlara havası bitmeden önce basınçlı kıyafetlerine veya başka bir güvenli uzay aracına 'atlamaları' için zaman vermektir. Bir takım elbisede de fikir benzer - bir hava kilidine güvenli bir dönüş için yeterli zaman sağlayın.
Lütfen neredeyse hiç hava geçirmez kıyafet olmadığını unutmayın . Çok fazla bağlantı ve halka conta var. Bu nedenle tüm giysiler bir dereceye kadar kalıcı olarak sızdırmaktadır. Herhangi bir nedenle sızan hava miktarı 'normalin' üzerine çıkarsa, bir giysinin yaşam destek sistemi EVA süresi pahasına elbiseye pompalanan hava miktarını artırabilir.

Sızdıran veya delinmiş elbiselerle ilgili gerçek hayat olayları nadirdir. Bildiğim kadarıyla, uzayda hızla hava kaybeden belgelenmiş bir takım elbise vakası yok. Ancak her elbisenin sızdırdığını unutmayın, bu yüzden aslında olması gerekenden daha fazla sızıntı yapan birkaç takım elbise vardı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak