Astronotlar Uzaydan Geldiklerinde Neden Yürüyemezler?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Astronotlar uzaydan geldikten sonra neden Dünya'da yürüyemiyorlar? Sıfır yerçekiminde astronotlar sırt kaslarına ve ayakta durmak için kullanılan bacak kaslarına neredeyse hiç ağırlık yüklemezler. Bu kaslar zayıflamaya başlar ve sonunda küçülür , bu nedenle astronotlar uzaya indikten sonra yürüyemezler.

Astronotların inişten sonra neden taşınması gerekiyor?
 

Artık serbest düşüşten kurtulduğunuza göre, Dünya'nın yerçekiminin sizi aşağı çektiğini hissedebilirsiniz. 6 aydır hissetmediğiniz bir güç bu ve ilk ayrıldığınızdan bu yana vücudunuzun ne kadar değiştiğini fark ediyorsunuz. Sizden önceki diğer astronotlar gibi, kemiklerinizin kırılmasını önlemek için siz de diğer insanlar tarafından kapsülden uzaklaştırılacaksınız .
 

Astronotlar Dünya'ya döndüklerinde hastalanırlar mı?
 

Dünyaya döndüğünüzde yine yer çekiminin etkilerini yaşarsınız ve bu nedenle bazen uzay hastalığına benzer belirtilerle "yerçekimi hastalığı" ortaya çıkar .

Astronotlar inişten sonra nasıl hissediyorlar?

Astronotlar uzaydaki bir görevin ardından Dünya'ya döndüklerinde genellikle yerçekimi ve atmosferdeki değişimden dolayı bir takım fiziksel etkiler hissederler. Bu etkiler arasında baş dönmesi, yönelim bozukluğu ve denge sorunlarının yanı sıra kan basıncı, kalp atış hızı ve sıvı dengesindeki değişiklikler de bulunabilir 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak