Akıntıya Kapılıp Boğulmak Ne Demek?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Son zamanlarda meydana gelen boğulma ölümleri nedeniyle, insanlar akıntıya kapılıp boğulmanın ne demek olduğu sorusuna yanıtlar aramakta. 
Uzmanlar, yüzmek için en güvenli yerleri ve bir sorunla karşılaştığınızda nereye döneceğinizi bilmenin, bir sonraki sahil gezinizde güvende kalmanız için gerekli adımlar olduğunu söylüyor.
Rip akıntıları nedir?
Rip akıntıları, kumsal ile kum barı arasında su sıkıştığında meydana gelir. The National Weather Service'e göre bunlar "sahilden uzaklaşan nispeten küçük ölçekli bir sörf bölgesi akıntısı". Yukarıdan bakıldığında, yarık akıntıları kıyıdan yüksek bir hızla uzaklaşan dar, nehir benzeri kanallar olarak görünür.
Nasıl güvende kalabilirsin?
Uzmanlar dalga akıntısı riskinin izlendiği bir plaj tahmini web sayfası tutar. Birine yakalanırsanız, uzmanlar akıntının denize doğru akışından kaçmak için kıyıya bitişik olarak sola veya sağa yüzmeye çalışmanızı önerir. Her iki yönde 10 metre veya kabaca 33 fit yüzmek, birinin hafif bir akıntıdan kaçmasına yardımcı olabilir.

Yüzücüler ayrıca, kıyıdan açıkta taşınan nesneler veya dalgalarda bir kırılma gibi, akıntıların suda bıraktığı görsel ipuçlarına da dikkat etmelidir.

Yüzücüler güvende olmak için gruplarından birinin kıyı şeridinden gruplarını izlediğinden emin olmalıdır. Suya girme ihtimali olan küçük çocuklara göz kulak olacak bir kişinin atanması özellikle önemlidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak