Ağlayan ​​Bir Bebeği Sakinleştirmenin Yolları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Küçük çocuğunuz ağladığında, bebek refleksolojisi sayesinde onu yatıştırabilirsiniz. Vücut organlarının ayak ve avuç içlerindeki belirli noktalara bağlanmasına dayanan bir masaj tekniğidir. Bu alanlara baskı uygulayarak, çocuğunuzu kolik veya kabızlık olduğunda rahatlatabilirsiniz. Bu arada, bebek ayakları düz oldukları için masaj yapmak daha kolaydır. Çocuklar sadece 2 veya 3 yaşlarında kendi başlarına yürümeye başladıklarında kendilerini daha hissederler

1. Baş ve dişler
Bir refleksoloji haritasında baş ve diş bölgeleri ayak parmakları ile birleştirilir. Masaj yapmak diş çıkarma ağrısını hafifletebilir. Bunu yapmak için, bebeğinizin ayağını nazikçe tutun ve her ayak parmağını dairesel hareketlerle hafifçe sıkarak masaj yapın . Diğer ayağıda tekrarlayın.

Ayrıca bölgeyi masaj deneyebilirsiniz ayak altında tarafından nazikçe üzerinde bastırarak.

2. Sinüsler
Her parmağın merkezi sinüslerle bağlantılıdır. Burun tıkanıklığını hafifletmek için bu noktaları kullanabilirsiniz . Bebeğinizin ayağını bir elinizle tutun, işaret parmağınızı ve diğer elinizin başparmağını kullanarak parmağınızı tutun ve başparmağınızı kullanarak hassas dairesel hareketlerle noktaya masaj yapın. Diğer ayak için tekrarlayın.

3. Akciğerler
Göğüs tıkanıklığı , akciğerlerden sorumlu refleks alanı olan ayak toplarına masaj yapılarak azaltılabilir. Her seferinde bir ayağınıza masaj yapın. Soldan sağa spiral çizerek onları ovalamayı deneyin. Bir başka yol da parmaklarınızla bölgenin altından üstüne "adım atmak" gibi hafif bir baskı uygulamaktır .

4. Solar pleksus
Solar pleksusla ilgili refleks alanı - birçok sinirin "kesişimi", ayak parmaklarının altında, tam ortada yer alır. Masaj yapmak, üzgün bir karnı rahatlatmaya yardımcı olabilir . Her iki ayağınızı da ellerinize alın, baş parmaklarınızı uçların üzerine koyun ve küçük daireler halinde hareket ettirmeye başlayın.

5. Üst karın
Ayak merkezine masaj yapmak , kabızlık ve hazımsızlık gibi bağırsak sorunlarından kurtulmaya yardımcı olabilir . Ayaklarınıza birer birer masaj yapmanız gerekir, ancak her ikisini de aynı anda tutmak daha iyidir. Soldaki ile başlayın. Parmağınızı alt karın bölgesinin sol alt tarafına koyun. Hafifçe bastırarak üst karın bölgesinin üstüne getirin. Ardından ayağın kenarına ulaşana kadar sağa hareket edin. Aynı seviyede diğer ayak üzerinde soldan sağa hareket etmeye devam edin. Daha sonra karnın alt bölgesine inin.

6. Alt karın
Bebeğinizin şişkinliği veya kabızlığı varsa, alt karın bölgesi kullanışlı olacaktır . Sürtünmeyi veya spiral ve daireler çizmeyi deneyebilirsiniz.

7. Pelvis
Bu bölgeye masaj yapmak kolik gibi bazı pelvis ve karın sorunlarını hafifletebilir . Pelvik tutuşu deneyebilirsiniz : hareketlerini takip ederek bebeğinizin topuklarını ellerinizde tutun. Deneyebileceğiniz başka bir şey de , topuklara nazikçe masaj yaparak , bölgenin altından üstüne doğru hareket etmektir.

Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne göre, refleksoloji ayrıca sağlıklı bir uyku sağlayabilir ve ağrı ve kaygıyı en aza indirebilir. Bebek ayaklarının en hafif baskıyı gerektirdiğini unutmayın . Bir bölgeye bir veya 2 dakika masaj yapın . Bebeğiniz itiraz ederse, biraz sonra tekrar deneyin.

Refleksoloji temelde masaj olmasına ve güvenli kabul edilmesine rağmen, bebeğinizle denemeden önce doktorunuza danışmanız her zaman daha iyidir - sadece güvenli tarafta olmak için. Ve doktorunuz tarafından verilen herhangi bir tedavinin yerini almaması gerektiğini unutmayın .

Masaj yapmak için avuç içi basınç noktaları
 

Akupunktur, çocuğunuza yukarıda bahsettiğimiz diğer ilaçlardan daha kötü olmayan bir rahatlama sağlayabilir. Soruna bağlı olarak ihtiyacınız olan noktaya dairesel hareketlerle hafif bir baskı uygulayarak masaj yapın.

Bebeğinizin mide sorunları veya öksürüğü varsa , ellerini tutun ve baş parmağınızla daireler çizerek avuç içi merkezine masaj yapın.
Ne zaman hıçkırık veya kusma problemi olan, başparmak ucu masaj deneyin. Burada, tüm parmaklarda olduğu gibi, hafif baskı ve dairesel hareketler uygulamalısınız, ancak daha geniş daireler çizmek yerine bir noktaya sadık kalmalısınız.
Pembe gözü işaret parmağınızın ucuna masaj yaparak tedavi edebilirsiniz .
Bebeğin ateşi varsa orta parmağın ucuna masaj yapın.
Öksürük ve diğer üst solunum sorunlarını tedavi etmek için yüzük parmağına masaj yapın.
Diş çıkaran bir bebeğe rahatlama sağlamak için , küçük parmağın ucuna ve bilekte belirli bir noktaya masaj yapın - sağ ortada avuç içi altında bulunur.
Bir çocuğun yatağını ıslattığını fark ettiyseniz, küçük parmağınızla nazikçe yukarı doğru vuruşlar yapın .
Bebeğinizin ishali varsa işaret parmağına yukarı doğru vuruş yapın ve kabızlığı tedavi etmek için aşağı doğru hareket edin .
Bu masaj tekniğini önleyici bir tedavi olarak da kullanabilirsiniz - sadece normal bebek masajı rutininize ekleyin. Ancak bunun yalnızca tamamlayıcı bir tedavi olduğunu ve asla bir uzmanla randevuyu değiştirmemesi gerektiğini unutmayın.

Hangi masaj tekniğini kullanıyor olursanız olun, hiçbir kuvvet veya baskı uygulamamanızın önemli olduğunu unutmayın. Bebek mutlu göründüğü sürece masaj yapmaya devam edebilirsiniz ve bebek rahatsız görünüyorsa durmanız gerekir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak