Ağır Hasarlı Araç alınır mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hasarlı bir ağır aracın onarımı ekonomik değilse ve tam bir kayıp olarak kabul edilirse, Austroads Teknik Kılavuzu - Hasar Değerlendirme Kriterleri'ndeki Ağır Vasıta Yasal Uyarı Kaydı sınıflandırması için ulusal hasar değerlendirme kriterleri uygulanmalıdır.

Ağır araç hasarı , işi yapmaya yetkili bir kişi tarafından değerlendirilmelidir .

Değerlendiriciler genellikle bir sigortacı ile sözleşme yapar. Nitelikli bir değerlendirici olmak için şunlara sahip olmanız gerekir:

Onaylanmış bir kursu başarıyla tamamladı. Bir aracın yasal iptal değerlendirme kriterleri altında listelenen hasara uğrayıp uğramadığını belirleme becerisi. İlgili teknik şartnameleri uygulama becerisi kanıtlanmıştır.

Ağır hasarlı araç almak isteyenlerin unutmaması gereken şeyleri şu şekilde sıralayabiliyoruz. 

Eğer az çok piyasadan ve bu işten anlıyorsanız;  ağır hasar kayıtlı aracı kazalı halde alıp kendiniz toplatmanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Burada önceliğiniz neyin ne olduğunu çok iyi bilmenizden geçiyor. İhtiyacınız öncelikli olarak ; iyi bir usta ve çıkacak tüm masrafları iyi hesaplamak.  Vaktiniz bol ise sanayide çıkmacıları gezerek, orijinal parçalarını ucuza bulmanız da mümkün. ANcak bunları araştırıken, çıkacak masrafı iyi hesaplayıp ona göre adım atmanız önemlidir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak