Afet Bölgesindeki Okullar Geç mi Kapanacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Afet bölgesindeki okullar geç mi kapanacak? Deprem yaşanan illerdeki okullar hangi tarihte kapanacak? Afet bölgesindeki okulların kapanma tarihi ne zaman? Deprem yaşanan illerdeki okullar, ne zaman kapanır?
2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ereceği tarihle ilgili detaylar şu şekilde?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ancak 10 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketi nedeniyle, deprem yaşanan illerimizde okullar tatil edilmiş, bu illerdeki okullarda eğitim öğretime daha geç başlanmıştı.
Okulların fazladan tatil edilmesinin ardından merak edilen konulardan biride, yaz tatili tarihinin ileri bir tarihe ötelenip ötelenmeyeceği gelmekte.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 Eğitim öğretim yılının daha önce yayınlanan takvime göre işleneceğini, okulların geç kapanması gibi bir düşünceleri olmadığını açıklamıştı.
Peki afet bölgesinde deki okullar daha geç açıldığı için, bu illerimizde de okullar 16 Haziran 2023 tarihinde mi kapanacak? Deprem yaşanan illerdeki okullar geç mi kapanır? 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki okulların kapanış tarihiyle ilgili şu detayları paylaştı? "Bildiğiniz gibi 2022-2023 eğitim öğretim yılı, 16 Haziran tarihi itibariyle sona eriyor. Herhangi bir uzatma yapmayacağız. Yani bu gecikmelere rağmen eğitim öğretimi 16 Haziran tarihinde sona erdireceğiz ama yazın daha sonra açıklayacağımız kayıpların telafisiyle ilgili takviye edici eğitim programlarıyla öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz." dedi. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak