5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla ‘5 Aralık’ tarihinin her yıl Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmasına karar vermiştir. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 Aralık, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmaktadır.

Dünya Gönüllüler Günü’nde; gönüllülüğün tanıtılması, yaygınlaştırılması, desteklenmesi, teşvik edilmesi ve böylece; bireyleri, yaşadıkları topluma karşı daha sorumlu olmaya, bir arada hareket etmeye ve gönüllü olmaya yönlendirmek için; bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı, gönüllü çalışmaların teşvik ve takdir edildiği çeşitli etkinlikler ve kutlamalar yapılmaktadır.

5 ARALIK – DÜNYA GÖNÜLLÜLER GÜNÜ
Gönüllülük, Kızılhaç – Kızılay hareketi hizmetlerinin temelidir. Bu hizmetlerin topluma daha etkin ve verimli şekilde sunulabilmesi için gönüllü faaliyetlerin ve bu faaliyetlerde görev alan aktif gönüllü sayısının arttırılması son derece önemlidir.
 
Türk Kızılayı Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizde artan çeşitli ihtiyaçları karşılayabilmek için misyonuna uygun bir şekilde gönüllülerini organize ederek harekete geçirmekte, muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmekte ve tüm toplumu gönüllülük faaliyetleri konusunda duyarlı hale getirmek için çaba sarf etmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak