4 - 5 yaş oyunları, okul öncesi oyun örnekleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

4 Yaş Çocuk Oyunları

Çocuğunuz artık bağımsız bir birey olduğunu size daha çok belli etmeye başladı. Kendi fikirlerini açık ve net bir şekilde ifade ediyor, birçok işini kendi başına yapabiliyor ve onunla pek çok konuda sohbet edebiliyorsunuz.

Bu dönemde çocuğun bilişsel, fiziksel, sosyal ve duygusal becerilerini destekleyecek farklı eğitici oyun arayışınız da artmış olabilir. Doğru yoldasınız, farklı aktivite ve oyunlar çocuğunuzun gelişimini doğru yönde desteklemenize yardımcı olacak.

OYUNUN ADI : Kurbağa ve Leylekler

YAŞ GRUBU : 61-72 ay grubu

GELİŞİM ALANI : Psikomotor ve bilişsel gelişim

AMAÇ : Çocukların beden gelişimine yardımcı olmak ve dikkatini arttırmak

MATERYAL :Tebeşir

OYUNUN OYNANMASI:​

Oyun yerine iç içe iki büyük daire çizilir.2 Gruba ayrılan çocukların bir bölümü leylek olur ve büyük dairenin dışına sıralanır.Diğerleri kurbağa olur ve orta daireye dağılır.En içteki daire göl ve bataklık alanıdır. Leylekler büyük dairenin dışında leylek yürüyüşü ile "lak lak lak"  diye gezinmeye başlarken kurbağalarda kurbağa sıçraması ile "kuvak kuvak kuvak" sesleri ile dolaşırlar.Öğretmenin :
- Karnınız aç mı? Sorusuna leyleklerin:
- Aç demesi üzerine kurbağalar yakalanmamak için hemen göle sıçrarlar.Bu sırada göle kaçamayıp leyleklere yakalanan leylek olurlar ve oyuna yeniden başlanır.Leylekler hiçbir zaman göle girmemelidir.

4 yaşındaki çocuğunuza etkinlik yapmanız neden önemli?
Boyu uzayan, denge becerisi gelişen ve el becerileri güçlenen çocuğun koordinasyon becerilerini destekleyecek çocuk oyunlarına ihtiyacı vardır. Motor becerilerini geliştiren etkinlikler yanında bilişsel becerileri de desteklenmelidir. 4 yaşındaki çocuğun problem çözme ve çözüm üretme becerileri gelişmelidir. Günlük hayattaki olaylarda çocuğun fikir ve çözüm üretmesine fırsat yaratın, sorunu nasıl çözebileceğinizi birlikte düşünün. Çözüm üretme becerisi çocuğun özgüvenini besler. Çocuklar için oyun en iyi öğrenme aracıdır.

OYUN ADI : DEREDEN GEÇME
OYUNUN AMACI :
DENGE GEREKTİREN HAREKETLERİ YAPABİLME
YAŞ GURUBU : 5,6 YAŞ

ARAÇ GEREÇ:TEBEŞİR,TAŞ

UYGULANIŞI​
YERDE BİR DERE VAR SAYALIM .BU DERENİN ÜZERİNDEN TAŞTAN TAŞA ATLAYARAKAYAKLARI ISLATMADAN GEÇMEYE ÇALIŞIRLAR.SONRA YERE ÇİZİLEN VE KÖPRÜ OLARAK DÜŞÜNÜLEN BİR ÇİZGİNİN ÜZERİNDEN KOLLARI YANDAN YUKARIYA KALDIRIP DENGE SAĞLAYARAK DÜŞMEDEN YÜRÜYEREK KARŞI SAHİLE GEÇMEYE ÇALIŞIRLAR.YAPAMAYAN ÇOCUĞA YARDIM EDEREK, TEKRAR YAPMASINI VE BAŞARMASI SAĞLANMALIDIR

Oyun Aktivite Önerisi: Hamurla Hikaye Anlatalım

Farklı renklerdeki oyun hamurlarını ve hamura şekil vermek için gerekli malzemeleri çocuğunla beraber hazırla. Çocuğundan bir hikaye düşünmesini ve bu hikayeyi anlatmak için gerekli karakterleri ve eşyaları hamurlarla hazırlamasını iste. Önce hikayeyi konuşup hamurdan yapmak istediğiniz şeylerin listesini çıkarabilir, sonra hamurları hazırlayıp hikayeyi anlatabilir.

Bu aktivite ile çocuğunun el becerileri, yaratıcılığı ve kendini ifade etme becerileri gelişir.

Top Yakalamaca

Çocuklar halka olur ,ayaklarını birbirine değecek şekilde açarlar bellerini büküp dizlerine koyarlar. Ebe seçilen çocuk elinde top ortada beklemektedir. Amacı topu bir arkadaşının ayakları arasından dışarıya yuvarlamaktır.
Halkadaki çocuklar ayaklarını oynatmadan elleriyle topu yakalamaya çalışırlar.top atılıncaya kadar ellerini dizlerinden ayırmazlar.

Oyun Aktivite Önerisi: Bulut Yapalım

Kapağı olan bir kavanozun içine ılık su koy. Suyu kavanozun her yerine gezdirerek kavanozu ısıt. Kavanoz kapağını aç ve içine buz küpleri koyarak kavanozun ağzını tekrar kapat. Bir süre beklet. Kapağı hızlıca kaldır ve kavanozun içine saç spreyi sık ve kapağı tekrar yerleştir. Kavanozun içinde bir bulut oluşacak, kapağı kaldırarak dışarı çıkmasına izin ver.
Bu deneyi yaptıktan sonra çocuğunla bulutların nasıl oluştuğunu konuş. Bulutların oluşması için sıcak ve soğuk havanın karşılaşması gerekir. Kavanozu sıcak su ile ısıttığında oluşan sıcak hava yükselerek kapağa koyduğun buzların yarattığı soğuk hava ile birleşir, sıktığınız saç spreyi de bulutun oluşması için gerekli bir diğer şey olan yoğunlaşma çekirdekçikleri görevini görür. Gökyüzüne baktığında irili ufaklı gördüğün bulutlar yeryüzünde ısınan suların buharların bir araya gelerek yükselmesiyle oluşur. Yeryüzünden yükseldikçe hava soğur, soğuk hava ile karşılaşan su buharları yoğunlaşarak bulutları oluşturur.

Bu aktivite çocuğun içindeki bilim merakını uyandırır. Doğa olaylarını anlamasını sağlar.

Çömleğimde Ne Var ?

Bir ebe seçilir. Öteki çocuklar halka olur, çömelirler. Ebe halkanın dışında dolaşır. İstediği bir oyuncunun yanında durur ve sorar :
Ebe : Çömleğinde ne var ?
Oyuncu : Yağ var, bal var.
Ebe : Satar mısın ?
Oyuncu : Satmam.
Ebe : Tattırır mısın ?
Oyuncu : Tattırmam
Ebe : ( oturan oyuncunun eline hızla vurur ve "Al öyleyse, sen o yoldan, ben bu yoldan" der ve halkanın çevresinden dolaşarak aynı yere gelmek üzere koşmaya başlar )

Eline vurulan oyuncu da, hemen yerinden kalkar, ebenin koştuğu yönden değil, ters yönden halkanın çevresinde koşmaya başlar. İkisinin de amacı, boşalan yere önce gelip çömelmektir. Kim önce gelirse o çömelir; öteki ebe olur. Oyun böylece sürer.

Mendil Düşürme Oyunu

Bütün öğrenciler el ele tutuşur, yüzleri merkeze dönük olarak halka bir yaparlar. Elinde mendil olan bir oyuncu, halka etrafında koşmaya başlar. Mendili bir arkadaşının arkasına bırakır, koşusuna devam eder. Yakalanmadan arkadaşının yerini almaya çalışır. Arkasına mendil konulan öğrenci, mendilin farkına vardığı anda onu alır ve ebenin arkasından kovalar. Eğer kendi yerine kadar arkadaşına dokunamazsa ebe olur. Oyunu tekrarlarlar. Eğer arkadaşına dokunmaya muvaffak olursa kendi yerini alır, arkadaşı ikinci kez ebeliğe devam eder.

Anahtar Kelimeler:
4 Yaş Oyun Aktivite Önerileri4 Yaş Çocuk OyunlarıOyun Aktivite Önerisi: Hamurla Hikaye AnlatalımHamurla Hikaye AnlatalımOyun Aktivite ÖnerisiOyun Aktivite Önerisi: Bulut Yapalım4-5 Yaş Oyunları Okul öncesi4 - 5 Yaş Oyunları Okul öncesiOkul öncesi OyunlarıAna Okulu OyunlarıOyun örnekleriAnaokuluOkulöncesi4-5 Yaş çocuğu Ile Oynanabilecek Oyunlar4-5 Yaş çocuğu IleOynanabilecek OyunlarAna Okulu Oynanabilecek OyunlarOkul öncesi Ile Oynanabilecek Oyunlar4 Yaş Çocuklar Için Zeka Ve Dikkat OyunlarıOkul Öncesi Oyunlar4 Yaş Etkinlikleri Pinterest4 Yaş EtkinlikleriPinterest4 Yaş Montessori Etkinlikleri4 Yaş Etkinlikleri PDF4 Yaş Oyunları PDF4 Yaş Sanat Etkinlikleri4 Yaş Etkinlik Kitabı4 Yaş Okul Öncesi Plan4-5 Yaş Oyunları Okul öncesi Ile Ilgili GörsellerGörsellerResimler5-6 Yaş Oyun önerileri5 6 Yaş5 Yaş6 Yaş4 Yaş3 YaşOkul Öncesi Eğitici Oyunlar İçin 10 ÖneriÇocuk Okul Öncesi Öğrenme OyunlarıOkul Öncesi Öğrenme OyunlarıÇocuk Oyun örnekleri4-5 Yaş Oyunları Okul öncesi Bilgisayar4-5 Yaş Oyunları Okul öncesi 2021Bilgisayar Oyunu 4 Yaş4-5 Yaş Oyunları Okul öncesi Online4-5 Yaş Oyunları Okul öncesi Online Oyun OynaOyun Oyna5 Yaş Oyunları Oyna6 Yaş Oyunları Oyna4-5 Yaş Oyunları Okul öncesi Oyna5 Yaş Oyunları Evde5 Yaş Oyunları Korona DönemindeKoronadaykenEvdeyken Oynanacak çocuk Oyunları4 5 Yaş Zeka Oyunları OynaZeka Oyunları Oyna4 5 Yaş4-6 Yaş Oyun Etkinlikleri5-6 Yaş Oyun Etkinlikleri4 Yaş Oyunları OynaÇember Halka OyunlarıZeka Hafıza OyunlarıMasa Başı OyunlarıBahçeAçık Alan OyunlarıBahçe OyunlarıDiğer Sınıf İçi OyunlarMüzikli Oyun Ve Ront ÖrnekleriKurbağa Ve LeyleklerÇocuk OyunlarıHalka OyunlarıHareketli OyunlarAnaokulu OyunlarıEvde Oynanacak Oyunlarçocuklar Ile Evde Oynanacak OyunlarNelerdirHangileriOkul öncesi çocuk Oyunları5-6 Yaş çocuk OyunlarıSınıf Içi OyunlarıAna Sınıfı OyunlarıMendil Düşürme OyunuTop YakalamacaÇömleğimde Ne Var ?DEREDEN GEÇMEOkul öncesi Oyun örnekleriOkul öncesi Oyun Etkinlikleri

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak