2022 En İyi Kore Dizileri Listesi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Adamas


Unutulmaz rollerin adamı JiSung, yeni dizisinde iki farklı karakteri canlandıracak! tvN dizileri 2022 yapımları içindeki Adamas gizem ve gerilim türünde bir yapım olacak. İki kardeş kendilerini 20 yıl önce öldürülen babalarının cinayetini aydınlatmaya adar.  Cinayet silahı Adamas ortadan kaybolunca gerçek katili bulmak hiç de kolay olmayacaktır. JiSung dizide babaları öldürülen ikiz kardeşlere hayat veriyor. Kdrama’nın en başarılı aktörlerinden biri olduğuğu düşünülürse bizleri muhteşem bir dizi bekliyor!

Thirty One


Daha sakin ve olgun karakterleri sevenler için harika bir seçenek! Başrol oyuncuları içinde Son Yejin‘in de olduğu dizi orta yaş krizine yakalanan bir grup arkadaşın hikayesini anlatacak. 12 bölümden oluşacak dizi Şubat ayında başlayacak.

Our Blues


Kadrosu ile Güney Kore dizileri 2022 yapımlarına damgasını vuracak bir diğer yapım ise Our Blues! Yeni Kore dizisi Hollywood yıldızısı Lee ByungHun‘dan sevilen Kdrama oyuncusu Shin MinAh‘a kadar çok sayıda efsane isme sahip. Bununla birlikte dizi şimdilerde adından en çok söz ettiren yeni Kore dizileri arasında. Çünkü BTS üyesi Jimin dizinin şarkılarından birini seslendirecek! 2022 kdrama dizileri içinde yerini alacak yapım gizem ve romantizm türünde olacak. Dizi, bir adada yaşayan insanların sırlar, yalanlar ve tutku dolu hayatını anlatacak. Kore yeni çıkan dizileri arasında yerini alacak yapımın yayın tarihi henüz belli değil.

Money Heist


Kore dizileri içinde özel bir yere sahip olan dizi, izlenme rekorları kıran İspanyol dizisi La Casa De Papel’den uyarlama. Dizi, orjinal hikayedeki gibi, gelmiş geçmiş en büyük soygunu yapmayı hedefleyen bir grup insanın hikayesini anlatacak. Dizinin başrollerinde Squid Game’den hatırladığımız Park HaeSoo ve Yoo JiTae gibi isimler yer alıyor.

Ghost Doctor


Yayınlanan en son Kore dizileri arasındaki Ghost Doctor ile başlayalım! Medikal Kore dizi severlerin bayılacağı Ghost Doctor konusu itibariyle ruhları yüzünden başları belaya giren iki doktorun hikayesini anlatıyor. Cha YoungMin (Rain), becerikli ancak oldukça kibirli bir doktordur. Bir gün, bir olaya karışır ve bunun sonucunda inanılmaz bir şey olur. Ruhu, aynı hastanede çalışan bir başka doktorun bedenine girmiştir! Apayrı dünyaların insanı olan bu iki doktorun bu olaydan kurtulması hiç de kolay olmayacaktır! 15 bölümden oluşan dizi ocak ve şubat aylarında ekrana geliyor.

Bulgasal


Yayınlanmadan önce sık sık Goblin ile benzetilen Bulgasal, Immortal Soul dizisi yılın en çarpıcı yapımlarından biri! 2021-2022 Kore dizileri arasındaki yapım, efsanevi bir yaratık olan Dan Hwal’ın hikayesini anlatıyor. Dan Hwal (Lee JinWook) insanların kanıyla beslenen bir yaratıktır ve yaptığı bir şey yüzünden ölümsüzlükle lanetlenmiştir. Bir gün karşısına eski bir Bulgasal olan Min SangWoon (Nara) çıkar. Min SangWoon, bir insan bedeninde yaşamaya başlamıştır ancak geçen yüzyıllardaki tüm hayatlarını hatırlamaktadır. İkili, kendilerini korkunç yaratıklarla ve kanla dolu bir tehlikenin içinde bulacaktır. Bulgasal, birçok seyircinin en iyi 2022 Kore dizileri ve 2022 Kore dizi önerileri listesinde yer aldı bile! Fantastik dizileri, gizemi, romantizmi seviyorsanız güncel Kore dizileri 2022 yapımları arasındaki Bulgasal’a bir şans vermeyi unutmayın!

Bad and Crazy
2021-2022 Kore dizileri arasındaki Bad and Crazy, şu an devam eden yapımlar içinde oldukça popüler! Dizi, hırslı bir dedektifin içindeki yeni bir kişiliğin ortaya çıkmasıyla gelişen olayları anlatıyor. Dedektifin yeni kişiliği çılgın bir kahraman olunca işler oldukça eğlenceli bir hale geliyor! Başrollerinde Lee DongWook ve Squid Game yıldızı Wi HaJoon’un rol aldığı dizi, komedi ve gizem severlerin kaçırmaması gereken türden. Bol kahkaha ve eğlence dolu bir yapım arıyorsanız güncel Kore dizileri 2022 yapımı Bad and Crazy’i listenize eklemeyi unutmayın!

All of Us Are Dead
Gerilim, korku türündeki dizileri seviyorsanız yeni Kore dizileri 2022 yapımları arasındaki bu diziye bayılacaksınız. İzlenme rekorları kıran Kingdom, Sweet Home gibi yapımlardan sonra yeni Kore dizileri Netflix yapımı Zombi dizisi All of Us Are Dead oluyor. Konusu itibariyle bir zombi salgınını ekranlara taşıyan dizi, bir grup öğrencinin hayatta kalma mücadelesine odaklanacak. Webtoon uyarlaması dizinin başrollerinde oldukça genç bir oyuncu kadrosu var. Her bölümü gerilim ve elbette bolca zombi olan bu diziye bir şans vermek isteyebilirsiniz! 12 bölümden oluşan Netflix orijinal yapımı 28 Ocak 2022 tarihinde yayınlandı. 

Weather People
En yeni Kore dizileri
arasındaki Weather People romantik-dram türünde. Jin HaKyung (Park MinYoung) Hava Servisi’nde çalışmaktadır. Çevresi tarafından soğuk biri olarak görülmektedir. Bir gün hayatına aynı yerde çalışan Lee SiWoo(Song Kang) girer. Oldukça zeki ve sevimli bu gencin hayatına girmesiyle her şey değişir. Başrollerinde en sevilen oyunculardan Song Kang ve Park MinYoung’un rol aldığı yeni Kore dizisi, yılın izlemeye değer yapımları arasında!

Twenty-Five Twenty-One
2022’de yayınlanacak Kore dizileri arasındaki sıradaki yapım romantik-komedi sevenlere geliyor! Twenty-Five Twenty-One dizisi, iki genç arasındaki hikayeyi anlatacak. Na DoHee (Kim TaeRi), çok yetenekli bir eskrim sporcusudur. Ancak ulusal ekonomik kriz yüzünden okullarındaki takım dağılır. Baek YiJin (Nam JooHyuk) ise aynı krizde aile şirketlerini kaybeder. Zengin bir genç iken bir anda durumu tamamen değişmiştir.

Our Beloved Summer
İki eski dostun yeniden karşılaşmasıyla gelişen olayları anlatan dizi sosyal medyayı ele geçirmiş durumda! 2022 romantik Kore dizileri içindeki yapımın başrollerinde Kim Dami ve Choi WooShik yer alıyor. Bir lisede, öğrencilerin yaşamını anlatan belgesel çekilir ve bunun için iki öğrenci seçilir. Birbirinden zıt karakterlere sahip bu iki öğrenci başlangıçta tartışsa da zamanla birbirlerine aşık olurlar. Aradan seneler geçer ve bu belgesel tekrar viral olur. Bu durum artık görüşmeyen ikiliyi tekrar bir araya getirecektir. 

Why Oh SooJae
Bir diziyle milyonlarca takipçiye ulaşıp ortadan kaybolan Hwang InYeop ve isminde karakterlerin adı olan dizilerin vazgeçilmezi Seo HyunJin’in yeni dizisi ile devam edelim. En yeni 2022 Kore dizileri listemizdeki Why Oh SooJae; hukuk, dram ve romantizm türünde. Gong Chan (Hwang InYeop) geçmişte haksız yere suçlanmış ve hapis yatmış bir öğrencidir. Oh SooJae(Seo HyunJin) ise tüm hayatını başarılı olmaya adamış bir hukuk fakültesi profesörüdür. Bu ikili karşılaştığında her ikisinin de hayatı bir daha eskisi gibi olmaz. 


Red Single Heart
2022 Kore dizileri
tarihi yapımları içindeki bir diziyle listemize devam edelim. Başrollerinde Lee Joon (The Silent Sea), Jang Hyuk ve Kang HanNa (My Roommate is Gumiho) gibi isimlerin yer aldığı Red Single Heart yılın iddialı tarihi dizilerinden biri. Lee Tae (Lee Joon), krallığı monarşik bir düzene getirmeyi aklına koymuş bir prenstir. Tüm hayali tahta geçtikten sonra yönetim şeklini değiştirmek ve otoritesini sağlamlaştırmaktır. Ancak karşısına onun kadar hırslı bir aristokrat olan Park GyeWon(Jang Hyuk) çıktığında çarpıcı bir siyasi savaş başlar.


Courier
Delivery Knight ismiyle de anılan dizi efsanevi bir çizgi romandan uyarlama. Gelecekte dünyada hava o kadar kirlenmiştir ki insanlar evden dışarıya çıkamamaktadır. Buna çare olarak gaz maskeleriyle görev yapan çok sayıda teslimat görevlisi ortaya çıkmıştır. 5-8 (Kim WooBin) de bu teslimat şovalyelerinden biridir. Bir gün karşısına Milli Savunma Bakanı olan bir kız çıkar. En yeni Kore dizileri içinde yerini almaya hazırlanan yapım, şimdiden en çok merak edilenlerden biri!


D.P.  Sezon 2
Son zamanlarda gündemden düşmeyen Jung Haeİn’in başrolünde yer aldığı D.P. 2021’in sevilen dizilerinden biri olmuştu. Güney Kore ordusu merkeze alarak sistemdeki sorunları ve yozlaşmayı ekrana taşıyan dizi yeni sezonuyla dönüyor! 2022 yılında yayınlanacak Kore dizileri arasındaki D.P. 2, yeni sezonunda da kaçak askerlerin hikayesine yoğunlaşacak. Dizinin ilk sezonunun muhteşem kalitesine bakılırsa ikinci sezonda da bizleri oldukça dokunaklı ve sürükleyici bir hikaye bekliyor!

Yumi’s Cells Sezon 2
Yeni sezon Kore dizileri arasındaki bir diğer yapım da romantik komedi severler için! Romantik Kore dizileri 2021 yapımları arasına damgasını vuran Yumi’s Cells de yeni sezonuyla dönüyor! Dizi, 30’lu yaşlarında bir ofis çalışanı olan Yumi’nin ve beyin hücrelerinin hikayesini anlatacak. İlk defa görenler için ekleyelim; Yumi’s Cells animasyonlarla da zenginleştirilmiş bir dizi. Şüphe yok ki, Yumi’s Cells en iyi 2021 Kore dizileri arasındaydı. 

Again My Life
Hem fantastik hem hukuk türünde iddialı bir giriş yapacak olan Again My Life, yılın merakla beklenenlerinden! Dizinin başrollerinde, Lee JoonGi ve Kim JiEun yer alıyor. Kim HeeWoo(Lee JoongGi) karanlık sırları olan bir savcıyı araştırırken öldürülen bir hukukçudur. Beklenmedik bir şekilde ölmesi için atıldığı okyanusta karşısına Azrail çıkar. Kim HeeWoo, adaleti sağlamak için bir yaşam şansı daha elde etmiştir. Bunun için savaşırken zamanla bir şirket sahibinin kızına aşık olur.

Soundtrack 
Ritmin ve güzel melodilerin ele geçirdiği dizileri seviyorsanız Soundtrack #1 tam da size göre! Başrollerinde Han SoHee ve Park HyunShik’in olduğu dizi, 4 bölümlük bir müzik draması olacak. Dizi, benzer hayallere sahip iki eski dostun arkadaşlık ve aşk arasında bocalamasını konu ediyor. Dizi, henüz yayınlanmadı ancak özellikle iki başrolü ile büyük bir ilgi görüyor. Han SooHee’yi en son izlenme rekorları kıran My Name’de, Park HyunShik’i ise Happiness dizisinde izlemiştik.

Fabulous
En sevilen idol-oyunculardan Choi MinHo, muhteşem bir romantik yapım ile dönüyor! Yeni Kore dizileri arasında yerini alacak Fabulous, moda sektöründe çalışan gençlerin hikayesini anlatacak. Pyo JiEun (Chae SooBin), moda sektöründe çalışmakta olan bir kadındır. Ji WooMin (Choi MinHo) ise çapkınlığı ile ünlü bir fotoğrafçıdır. Bu ikili bir projede bir araya gelir ve çekişmeli bir hikaye başlar.

K Project
Park SeoJun, Han SooHee ve Wi HaJoon! Güney Kore dizileri 2022 yapımları içindeki K Project, oyuncu kadrosuyla seyircileri şimdiden çılgına çevirmiş durumda! Yılın ikinci yarısında yayınlanacak dizi, konusu itibariyle insan haklarının yerle bir edildiği bir dönemde mücadele eden gençleri anlatacak. Bolca romantizm, dostluk ve dramm izleyeceimiz diziye listenizde bir yer açmayı unutmayın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak