2022 Diş Hekimliği İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Diş hekimliği özellikle son yıllarda en gözde bölümlerin başında geliyor diyebilir. Özellikle YKS sınavına girecek ve kendileri için en uygun mesleği seçmek isteyen adaylar, genellikle diş hekimliği bölümünü tercih etmekteler.

Diş hekimliğini meslek olarak seçmek için birçok neden vardır. Diş hekimliği, hastalarınızın sağlığı ve esenliğinde bir fark yaratma fırsatı sunar. Bu, size kendi patronunuz olma ve diş muayenehanesine sahip olma şansı veren bir kariyerdir.

Diş hekimliği kazanmak isteyen öğrencilerin, tüm derslerinin çok iyi olması gerekmektedir. Diş hekimliği çok gözde popüler bir bölüm olduğundan dolayı, diş hekimliğinde yapılacak olan netlerden önce, sayısal sıralama daha önemli yer kaplamaktadır.

Diş hekimliğini kazanan adaylar, uzmanlaşmakla ilgileniyorsa, diş hekimliği ihtisasını da tamamlaması gerekir.

Son yılın verilerine bakarak sıralaması ortalama olan bir diş hekimliği fakültesini kazanmak için TYT’de (Temel Yeterlilik Testi) yapılması gereken netler şu şekildedir: Türkçe için 35, Matematik için 35, Fen Bilimleri için 18, Sosyal Bilimler için de 15 net. Diş hekimliği hem TYT hem de AYT puanı ile alan bir bölümdür. AYT’de yapılması gereken ortalama netler ise şu şekilde sıralanabilir: Matematik 33 net, Fizik 11 net, Kimya 10 net, Biyoloji 10 net.

Diş hekimliği bölümünü tercih etmeden önce kendinize bu soruları mutlaka sormalısınız.

Diş hekimliğinde benzersiz olan nedir?
Diş hekimi ne yapar?
Diş hekimliğinde kariyer için nasıl hazırlanır?
Hangi kariyer seçenekleri mevcut?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak