2020 YILI EN BAŞARILI LİSELER SIRALAMASI

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

KPSS Ortaöğretim kurumu, KPSS Değerlendirme Raporunu yayınladı.
Yayınlanan rapora göre, Türkiye'de bulunan en iyi liseler listelendi. 
KPSS'den yapılan açıklama şu şekilde
Yükseköğretim kurumlarına geçişte ölçme, seçme ve yerleştirme yapmak amacıyla kurulan Ölçme,
Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) zamanla farklı aday kitlelerine yönelik YDS, ALES, DGS, TUS,
EUS, YDUS, KPSS gibi sınavları da uygulamaya başlamıştır. Bununla birlikte Millî Eğitim Bakanlığı,
İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler
Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sayıştay Başkanlığı gibi kurumların talepleri doğrultusunda da sınav uygulayan kurumumuz yılda yaklaşık 10 milyon adaya hizmet vermektedir.
Herkes için her yerde olmayı amaçlayan ÖSYM; yaptığı sınavların geçerli, güvenilir ve adil bir şekilde uygulanmasını misyon edinmiştir. Bu amaçla engeli, sağlık sorunu veya özel durumu olan adaylara yönelik çözüm odaklı çalışmalar yürütmektedir. Bu adayların yaşadıkları illerde ve ilçelerde uygun sınav salonları açarak sınavlarının sorunsuz biçimde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla bu salonlara merkezden de görevliler göndermektedir.
Yaptığı sınav sayısı ve hizmet verdiği aday kitlesinin büyüklüğü bakımından dünya çapında önemli bir kurum olan ÖSYM; 2014 yılında İngilizce ile başlayan elektronik yabancı dil sınavı (e-YDS) uygulamasına Rusça, Arapça, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Yunanca, Bulgarca ve Farsça ile devam etmektedir. ÖSYM; bu hizmeti Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav merkezlerinde sürdürmekte ve yeni e-sınav merkezleri açmayı hedefleyen çalışmalar yürütmektedir.
22 Kasım 2020 tarihinde yapılan KPSS Ortaöğretim, KKTC Lefkoşa Sınav Merkezi dâhil olmak üzere toplam 188 sınav merkezinde uygulanmıştır. Sınavın sağlıklı ve güvenli bir biçimde yürütülmesini sağlamak, ulusal düzeyde yapılacak sınavlarda COVID-19 bulaşma riskini önlemek amacıyla Sağlık
Bakanlığı bünyesinde oluşturulan COVID-19 Bilimsel Danışma Kurulu tarafından hazırlanan "COVID-19 Kapsamında Ulusal Sınavlarda Alınması Gereken Önlemler"e ilişkin öneriler doğrultusunda gerekli önlemler alınmış ve sınav binalarının temizliği ve dezenfeksiyonu yapılmıştır. Sınava katılan tüm adayların ve sınav görevlilerinin sınav binalarının girişlerinde elleri dezenfekte ettirilmiş, kendilerine maske ve dezenfektan içeren mendiller dağıtılmıştır. Aday ve görevliler sosyal mesafe korunarak sınav binalarına alınmıştır. Bütün sınav görevlilerine bir çift eldiven, COVİD-19 tanısı bulunan adayların sınava alındığı salon görevlilerine ise ilave olarak yüz koruyucu siperlik ve tek kullanımlık önlük verilmiştir. Sınav bittikten sonra da adayların ve görevlilerin sosyal mesafe korunarak sınav binalarından çıkışlarını sağlamak için gerekli önlemler alınmış ve yönlendirmeler yapılmıştır. Sonuç olarak 2020 KPSS Ortaöğretim ülkemiz genelinde başarı ile tamamlanmıştır. Daha önceki sınavlarda hazırladığımız değerlendirme raporları gibi 2020 KPSS Ortaöğretime giren aday verilerinden elde edilen analiz sonuçları kullanılarak 2020 KPSS Ortaöğretim Değerlendirme Raporu hazırlanmıştır.
Gerçekleştirmiş olduğumuz sınavlara ilişkin hazırladığımız raporlardaki analiz ve değerlendirmelerin, sınavlara yönelik iyileştirmelerin yapılmasına imkân verdiğinin ve sınavların şeffaf bir şekilde uygulandığının göstergesi olduğu kanaatindeyiz. Bu raporlar, ÖSYM'nin temel değerlerinden hesap
verebilir olmayı gerçekleştirmenin bir parçasını oluşturmaktadır. Bu amaçla değerlendirme raporlarının yirmi üçüncüsü olan 2020 KPSS Ortaöğretim Değerlendirme Raporu'nu kamuoyuyla paylaşmaktan mutluluk duymaktayız.
Bu vesile ile sınavların hazırlanmasında, uygulanmasında, değerlendirilmesinde emeği geçenlere ve raporun hazırlanmasına katkı sağlayan Değerlendirme Raporu Çalışma Grubu üyelerine teşekkür ederim. Sınav sonuçlarının adaylarımıza ve değerli ailelerine hayırlı olmasını dilerim.
Prof. Dr. Halis AYGÜN
ÖSYM Başkanı

Raporun Tamamına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak