12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İstiklal Marşı'nın kabulünü ve onun şairi -milli şairimiz- Mehmet Akif ERSOY'u yad etmek amacıyla ülkemizde her yıl anma etkinlikleri düzenlenmektedir.

İstiklal Marşımız bütünüyle aziz milletimizin karakterini yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızın mana derinliğinde barınan duygular milletimizin öz benliğinden damıtılmıştır. Bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden değerlerimizdir. Milletimize istiklal azmini veren gazilik ve şehitlik gibi manevi mertebelerdir. Manevi duygulardan arındırılmış bir mücadelenin sürdürülmesi imkansızdır. İstiklal mücadelesinde değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini veren milletimizin coşkunluğunu anlatan İstiklal Marşımız, milletimiz var oldukça ortak hisleri veren ve milletimizi tanımlayan bir eser olarak var olacaktır. 
 
Milli Mücadele yıllarında milletin mücadele azmini arttırmak için Milli Marş yazılmasına ihtiyaç duyulmuş, bu amaçla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bir yarışma düzenlenmiştir. Yarışmaya katılan 724 şiir, Maarif Vekaletince kurulan bir komisyon tarafından değerlendirilmiş ve seçilen 6 şiir meclis matbaasında bastırılarak vekillere dağıtılmıştır. Bunların içerisinde Mehmet Akif ERSOY'un yazmış olduğu İstiklal Marşı okununca meclisten büyük beğeni almış ve oybirliği ile milli marşımız olarak kabul edilmiştir. "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın." diyen Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı kahraman ordumuza ithaf etmiş ve bütün şiirlerinin yer aldığı Safahat adlı kitabına koymamıştır.
 
Bu vesile ile merhum Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak