10 Numara Forma Giyen Dünyaca Ünlü Futbolcular

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Başka hiçbir futbol forması, 10 numaralı forma kadar ünlü veya belirli bir oyuncu türüyle yakından ilişkili değildir. 10 numara genellikle bir takımın baş oyun kurucu tarafından giyilir. Parkın ortasından ipleri çeken ve sürekli gol atan bir oyuncuyu gösterir. Futbol tarihinde 10 numara etrafında birçok büyük hanedanlık inşa edilmiştir. Bu yazımızda 10 numaralı formayı giyen beş ünlü futbolcuya bakacağız.

#5 Ronaldinho
Ronaldinho , tartışmasız, yaratıcılığı ve çılgın becerileri ile 10 numaralı formaya yeni bir anlam kazandırdı. Barcelona'da 10 numaralı formayı giyerken düzenli olarak gol attığı için şovu hiçbir zaman dikkatini dağıtmadı. Ayrıca, bir El Clásico zaferindeki olağanüstü performansı nedeniyle Santiago Bernabéu sadıklarından ayakta alkışlandı.

Ronaldinho, Barcelona formasıyla 207 maçta 98 ​​gol attı ve 2005'te Ballon d'Or'u kazandı. Ayrıca 2002'de Brezilya'yı temsil ederek Dünya Kupası'nı kazandı.

# 4 Zinedin Zidan
Zidane, kulüp futbolunda hiçbir zaman 10 numarayı giymedi, ancak Fransa milli takımında favori formasıydı. 1998'de finalde 10 numara giyen bir ateli attı ve Fransa Dünya Kupası'nı kazandı. İki yıl sonra, Fransa'yı Avrupa Şampiyonası zaferine taşıyarak EURO 2000'de turnuvanın adamı seçildi.

 
Zidane 2002 Dünya Kupası'na katılmadı ve Fransa grup aşamasında elendi. Dört yıl sonra, Zidane 2006 Dünya Kupası'nda turnuvanın adamı oldu ve ardından futbolu bıraktı. Zidane, Fransa adına Dünya Kupası finallerinde rekor üç gol de dahil olmak üzere 31 gol attı.

3. Diego Maradona
Maradona kuşkusuz kendi kuşağının en büyük futbolcusuydu ve tartışmasız tüm zamanların en çok tapılan futbolcusuydu. Aynı zamanda Pele'nin gerçek halefiydi ve 1986'da birini kazanarak iki Dünya Kupası finaline ulaştı. Barselona'da başarılı bir bireysel kariyerin ardından Maradona Napoli'ye taşındı ve neredeyse tek başına onlara Serie A şampiyonluğunu kazandı.

Maradona'nın ayrılmasından bu yana neredeyse otuz yıl geçmesine rağmen hala bir lig şampiyonluğu kazanmadıkları için Maradona'nın Napoli üzerindeki etkisi eşsizdir. Uyuşturucu bağımlılığı ve sorunlu kişisel hayatı olmasaydı, Maradona kariyerinde kesinlikle daha fazla övgü kazanacaktı.

#2 Lionel Messi
Son on yılda, 10 numaralı forma Messi ile çok eşanlamlı hale geldi.

 . Birçok taraftar, küçük sihirbaz oyuna veda ettikten sonra Barcelona ve Arjantin'in formayı kalıcı olarak emekli etmesini istiyor. Messi, Barcelona formasıyla ilk kez 2008 yılında 10 numaralı formayı giydi ve o zamandan beri unutulmaz performanslarla gömleğinin sahibi oldu.
Arjantin için Messi, arka arkaya üç büyük final kaybettiği için 10 numaralı formasıyla birçok hayal kırıklığına katlanmak zorunda kaldı. Sonunda 2021'de Messi'nin en çok gol attığı ve Arjantin Copa América'yı kazandığı için kefaretini aldı.

1-Pele
Futbolun küresel bir spor olmasına yardım eden adam, Pele her zaman gol atmanın bir yolunu bulan çok yönlü bir forvetti. Bir genç olarak, 1958 Dünya Kupası'nı aydınlattı ve hatta finalde gol attı, hala bunu yapan en genç oyuncu. 1962'de Dünya Kupası'nı tekrar kazandı ve 1970'de rekor bir üçüncü zafer kazandı.

Klinik gol atma yeteneği ile mevcut tüm rekorları kırdığı için Santos'ta bir fenomendi. 1956'dan 1974'e kadar Santos'u temsil etti ve bu süreçte 500'den fazla gol attı. 2000 yılında Diego Maradona ile birlikte “Yüzyılın FIFA oyuncusu” seçildi.

Anahtar Kelimeler:
10 Numara Forma Giyen Futbolcular10 Numaralı Forma Giyen FutbolcularHangi Futbolcular 10 Numara Forma GiyiyorForma10 Numaralı Forma10 Numara Giyen Futbolcular10 Numara Forma Giyen Dünyaca Ünlü Futbolcular10 Numara FormaDünayanın En Iyi Futbolcuları10 Numaralı Formanın üstünlüğü10 NumaraGiydikleri 10 Numaralı Formada İz Bırakan Futbol Tarihinin En ünlü Futbolcuları10 Numaralı Formada İz Bırakan FutbolcularFutbol Tarihinin En ünlü FutbolcularıGiydikleri Formayla En ünlü Futbolcular9 Numara Hangi Futbolcunun?9 Numara Hangi Futbolcunun8 Numara Hangi Futbolcu?8 Numara Hangi FutbolcuGalatasaray On Numara Kim?Galatasaray On Numara KimGalatasarayda 10 Numara Formayı Kim Giyiyor?Galatasarayda 10 Numara Formayı Kim Giyiyorbeşiktaşta 10 Numaralı Formayı Kim GiyiyorFenerbahçede 10 Numaralı Formayı Kim GiyiyorAvrupada En Iyi Performans Gösteren 10 NumaralarDünya Kupasında İz Bırakan 10 NumaralarDünya Kupasının 10 Numara Yıldızları10 Numara Forma Giymiş 10 Futbolcu10 Numara Giymiş Futbolcular10 Numara Giyen Futbolcular KimlerUnutulmaz 10 NumaralarTürkiyede 10 Numara Forma Giyen FutbolcularEn Iyi 10 Numara Futbolcular 2021En Iyi 10 Numara Futbolcular 2022Türkiyede 10 Numara Giyen FutbolcularGalatasarayda 10 Numara Giyen Futbolcu10 Numara MevkisiTürk 10 Numara Futbolcular 2022Türk 10 Numara Futbolcular 2023Türk 10 Numara Futbolcular10 Numara Futbolcular Transfermarkt10 Numara Forma Giyen Futbolcular GalatasaraydaEn Iyi 10 Numara Futbolcular

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak