Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor Projesi Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gaziantep’te Kitap okuma oranını arttırmak, okumaya teşvik etmek, özendirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, okumayı sevdirmek ve görenekleştirmek amacıyla hazırlanmış ve uygulamaya konulmuş bir projedir. 
Projenin içeriği ve çerçevesinin genişliği hedef kitle olarak sadece öğrencilerin değil öğretmen, idarece veli gibi öğrencinin iletişim kurabileceği her kesimi seçmesi projenin, üzerinde çok düşünüldüğünü, okuma alışkanlığının nasıl kazandırılabileceği konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını göstermektedir. 
 Proje, çalışma alanı olarak Okul Kütüphanelerini zenginleştiriyoruz etkinliği ile dezavantajlı okulların kütüphanelerini zenginleştirme, Hayat Kütüphanede etkinliği ile il halk kütüphanesi üyeliklerini arttırma, Kitap Okuma Halkaları etkinliği ile okullarda öğretmenler arasında okuma halkaları oluşturma böylece öğretmenlere düzenli okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflemiştir.  Edebiyat Odası etkinliği ile öğrencilere yaratıcı yazma çalışması yaptırma, Ailemle Kitap Okuyorum etkinliği ile öğrencilerin aileleriyle kitap okumalarını sağlama, Kitabım Hep Benimle etkinliği ile öğretmenlerin derslere ellerinde bir kitapla girerek öğrencilerde merak uyandırma, Bir Kitap Tavsiyem Var etkinliği ile tavsiye kitap listelerinin oluşturularak öğretmenler tarafından her hafta bir kitabın kısaca tanıtılması, Okullarda Kitap Okuma Saati etkinliği ile haftanın belirli gün ve saatlerinde tüm okulun aynı anda okuma çalışması yapması, Her Yerde Kitap okuyoruz etkinliği ile parklar, tarihi mekânlar, meydanlar, stadyumlar gibi mekânlarda okul paydaşlarının okuması faaliyetlerini belirlemiştir. 
Proje okuma konusunda Gaziantep’in Türkiye’de çok gerilerde olması ve kitap satışının en az olan il olmasından hareketle hazırlanmış bir çalışmanın sonucudur. Bu bilgi de projenin bizim için ne kadar değerli olduğu ya da olması gerektiğinin göstergesidir. Bu üzücü durumun Gaziantep’te yaşayan herkes için itici bir güç olması, projenin kapsadığı herkesin canı gönülden, ciddiyetle ve inanarak üzerlerine düşen görevi yapmaları gerekmektedir. Bu, hem şehrimizin hem de çocuklarımızın geleceği için bir zorunluluktur. Okumak bulaşıcıdır ve çocuklarımıza okuyun demek yerine okuyarak okumayı bulaştırmak, okuma davranışını kazandırmanın en isabetli yoludur.
Aydınlatmak için aydınlatmak gerekir, aydınlanmak içinse okumak. Ve aydınlık… Görünmezi görünür kılar, sevgiyi, saygıyı belirginleştirir. Tahammülsüzlüklerimizi azami düzeye indirir. Farklıyı, var olanı, hayatımızın ışığı çocuklarımızı net olarak görmemizi sağlar.  Çocuklarımıza yol gösterici, güçlü bir dayanak olmak için, onları anlamak, ihtiyaçlarına cevap verebilmek için okumalıyız, aydınlanmalıyız. 
Bu proje çalışmasının projeyi hazırlayanlar kadar uygulayıcıların da gereken özeni ve ciddiyeti göstermelerini diliyor, Gaziantep’in kültüründe ve vizyonunda önemli değişiklikler yapabilecek bu gibi projelerin devamını bekliyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
NEBAHAT 4 yıl önce

Ben 2021 yılınin Ben okuyorum gaziantep te okuyor basvurusu nu yapmak istiyorum

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber