Turizm Haftası Örnek Konuşma Metni

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

15-22 Nisan Turizm Haftası

Dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan gezilere turizm, bu gezilere katılan insanlara da turist diyoruz. Ülke içinde yapılan gezilere iç turizm, ülke dışına yapılan gezilere ise dış turizm denir.
Yurt dışı gezilere daha çok, zenginleşen ülkelerin insanları çıkar. Yabancı turistler ülkemize hangi amaçla gelirse gelsinler, para harcarlar. Turistlerin harcadığı yabancı paralara döviz diyoruz. Üretemediğimiz ürünleri yabancı ülkelerden döviz ile satın alırız. Döviz elde etmenin en kolay yollarından biri ise turizmdir. Ülkemize ne kadar çok turist gelirse, o kadar çok döviz elde ederiz.
Asya ve Avrupa kıtaları arasında bir köprü olan yurdumuz, turistlerin ilgi duyduğu bir ülkedir. Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, eski medeniyetlerin bıraktığı tarihi eser ve anıtlarla yurdumuz, turistler için adeta bir cennet gibidir. Bütün bunlara rağmen ülkemiz, hak ettiği turist sayısına bir türlü ulaşamamıştır. Ülkemize daha çok turist gelebilmesi için, yollarımızın daha güzel, insanlarımızın daha centilmen, ulaşım araçlarının daha gelişmiş, konaklama yerlerinin bol, rahat ve temiz olması gerektiğini biliyoruz. Turistlere karşı güler yüzlü olmak, onları rahatsız etmemek, değerinden yüksek ve zorla satış yapmamak gerekir. Onların memnun ayrılması, ülkemize daha çok turistin gelmesini sağlar. Daha çok turist ise, daha çok döviz demektir.

TURİZM HAFTASI ÖRNEK KONUŞMA METNİ

Farklı kültürlere sahip insanları görmek, farklı coğrafyalara sahip şehirleri, ülkeleri görmek turizmin en genel tanımıdır. Turizmin amacı sadece gezmek, eğlenmek değil aynı zamanda bilgi ve görgü açısından değişiklikleri keşfetmektir. Turizm aynı ülke sınırları içerisinde oluyorsa iç turizm, farklı ülkeler söz konusu ise dış turizm olarak adlandırılır. Aynı şekilde  yapılan bu gezilere katılan insanlara da turist denmektedir.

Denizlerle çevrili, tarihi dokusu ve muhteşem iklimiyle Türkiye yabancı turistler için cazibe merkezidir. Bu nedenle Turizm, ülkemizin döviz ihtiyacının büyük bir kısmını sağlayabilir. Dünyanın değişik ülkelerinden gelen turistler, ülkemize geldiklerinde para harcarlar. Turistlerin harcadığı yabancı paralara döviz denmektedir.  Döviz ise sanayi,  gıda ya da hizmet ürünlerinin alımında kullanılır. Ülkemizde üretilmeyen araç ve gereçler, hizmetler ya da hepimizin sevdiği futbol için gerekli yabancı oyuncu transferleri dövizle yapılmaktadır. Ülkemizin turizm potansiyeli çok büyüktür ve döviz elde etmenin en kolay yollarından birisidir.

Türkiye, hem coğrafi hem de tarihi açıdan bakıldığında turizm açısından  en avantajlı ülkelerin başında gelmektedir. İki kıtayı bağlaması, boğazlar, denizlerimiz ve dört mevsimi yaşayan iklim nedeniyle ülkemiz tam bir cennettir.  Bu büyük potansiyeli artırmak için kaliteli konaklama yerleri, uyumlu ve konuksever vatandaş tavrı çok önemlidir. Turistler bizim misafirlerimizdir, onları sadece döviz kaynağı olarak değil misafir olarak düşünmeliyiz.

Turizmin önemi konusunda farkındalığın geliştirilmesi, ülkemiz turizmine ne gibi katkılar sunabileceğimize dair konuşmalar ve sunumların gerçekleştirildiği hafta her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir. Bu haftanın ülkemiz turizmine hayırlı olmasını diliyoruz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber