Lezbiyen Görünürlük Haftası Ne Zaman?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Lezbiyen Görünürlük Haftası 2021, 26 Nisan ve 2 Mayıs 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleşti.

 26 Nisan'da düzenlenen yıllık bir farkındalık kampanyasıdır. Kökeni bilinmemektedir ancak kampanyanın 2008'de başlatıldığına ve o zamandan beri İnternet sayesinde dünyaya yayıldığına inanılmaktadır.
LGBT topluluğunu oluşturan farklı gruplara (lezbiyenler, gey erkekler, biseksüeller, transeksüeller ve toplumsal cinsiyete uymayanlar, interseksler vb.) adanmış gurur ve görünürlük günleri son derece önemlidir, çünkü belirli mücadeleler ve mücadeleler hakkında farkındalık yaratmak önemlidir. Bu grupların her birinin ihtiyaçları.

Lezbiyen Görünürlük Günü, lezbiyen rol modellerini ve lezbiyen kültürünü ve çeşitliliğini kutlamanın yanı sıra lezbiyenlerin yüzleşmesi gereken sorunlar hakkında farkındalık yaratır. Örneğin, tıbbi sorunlar açısından, kadınlarla seks yapan birçok kadın, cinsel olarak aktif olduklarında bir jinekoloğa gitmeyi ihmal eder ve lezbiyen seks sırasında bulaşabilecek cinsel yolla bulaşan hastalıkların önlenmesi hakkında bilgiden yoksundur.

Akıl sağlığı sorunları söz konusu olduğunda, kaygının lezbiyen ve biseksüel kadınlarda heteroseksüel kadınlardan daha fazla ortaya çıkması daha olasıdır. Depresyon, cinsel yönelimini gizlemek zorunda kalan, dini veya etnik ayrımcılığa maruz kalan veya destek sistemi olmadan ilişki sorunları yaşayan lezbiyenler arasında önemli bir sorundur. Lezbiyen kadınlara yönelik düzeltici tecavüz ve diğer nefret suçlarının dünyanın bazı bölgelerinde hala yaygın olduğundan bahsetmiyorum bile.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak