Kitap Verme Günü Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kitabın. Sonsuz güce sahiptirler. Bizi yeni dünyalara taşıyabilir, bize yeni şeyler öğretebilir, bize ilham verebilir, bizi güldürebilir, ağlatabilir ve bize önemli hatıralar sağlayabilirler. Çocukken, en güzel anılarınızdan bazıları yatmadan önce okuduğunuz hikayeler ya da büyürken okuduğunuz kitaplar olabilir. Bir genç olarak, okumaya ve kitap sevgisini bulmaya devam etmiş olabilirsiniz. Yetişkinler olarak, belki hala okuyorsunuz ya da belki okumayı bıraktınız, ancak hikayelerin içinde zamanınızın o güzel çocukluk anılarını her zaman yaşayacaksınız. Birçoğu bugün Sevgililer Günü'nü kutlarken, bu günü daha iyi bir şey için kullanmayı ve kitaplarla biraz neşe yaymayı düşünün!


Kitap Verme Günü Tarihi
Kabul etseniz de etmeseniz de, muhtemelen hediye vermekten ve almaktan zevk alıyorsunuzdur. Paketlenmiş bir paket aldığınızda ve içinde ne olduğunu öğrendiğiniz özel anı inkar etmek mümkün değil. Veya hediye veren kişi olarak, sevdiğiniz birinin hediyenizi açarken gülümsediğini gördüğünüzde. Bu gün, özellikle çocuklara ömür boyu sürecek bir okuma sevgisi aşılamaya ve ihtiyacı olan çocuklara kitap sağlamaya adamıştır.

Bu gün aslında Birleşik Krallık'ta başladı. Ancak, yıllar geçtikçe gün yayıldı ve dünyanın dört bir yanındaki kitap severler artık kutlamalara katılıyor. Tatil, Amy Broadmoore ve oğlu tarafından, 2012'de orijinal fikri, fonların yetersiz olduğu bölgelerdeki çocuklar için kitap ihtiyacını fark ettikten sonra tasarlayan Delightful Children's Books aracılığıyla başlatıldı. Anne-oğul ikilisi daha sonra günü geliştirmek için Zoe Toft ile birlikte çalıştı. Etkinliği oluşturup kutlamaları ve teşvikleri geliştirmeye çalıştıktan sonra günü, 2013'te günün web sitesini yöneten Emma Perry'ye devrettiler. Site, günü “çocukların kitaplara erişimini ve kitaplara olan ilgisini artırmayı amaçlayan %100 gönüllü bir girişim” olarak tanımlıyor.

Kitap Bağış Günü büyük organize etkinliklere ev sahipliği yapmasa da, gönüllüleri kendi iyi niyetleriyle hareket etmeye teşvik ediyor. Gönüllüler veya tatil kutlayıcıları, bir çocuğa kitap hediye etmeye teşvik edilir. Bu kitap en sevdiğiniz, okumadığınız veya bir çocuğun seveceğini düşündüğünüz bir kitap olabilir. Bu gün, yedi kıtadan altısında katılan ülkelerle birlikte 44'ten fazla ülkede resmi olarak kutlanıyor!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak