Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
İstanbul'un Fethi (Konstantinopolis) , doğu ve batı, Asya ve Avrupa, İslam ve Hıristiyanlık için bir evrim yarattığı için dünya tarihi için bir dönüm noktasıydı. 1500 yıl boyunca Avrupa'nın çoğunu yöneten, topraklarını Kuzey Afrika ve Hazar Denizi'ne kadar genişleten Roma İmparatorluğu'nun sonuydu.
Konstantinopolis'in fethi , Osmanlı İmparatorluğu'nun Hristiyan Avrupa'ya üstünlüğünü kanıtladığı, Anadolu ile Avrupa toprakları arasındaki boşluğu güvence altına aldığı, Roma İmparatorluğu'nun uzun süre hakimiyetinden sonra Anadolu'yu Müslüman toprakları haline getirdiği andı . Artık Osmanlılar için geriye bakmadan sınırları Avrupa üzerinden taşımak daha kolaydı, artık Küçük Asya'daki Müslümanlar da Haçlılardan korundu. Müslüman Türkler, bu şekilde İslam, Hıristiyanlıkla yüzleşme fırsatı buldu ve belki de bu Müslüman Türklere diğer Müslüman topluluklardan farklı olma fırsatı verdi.
Hristiyanlığı ve Hristiyan Avrupa'yı da etkiledi. Katolik ve Ortodoks Kiliseleri hatta daha uzak, çünkü onlar Katoliklerden herhangi bir yardım alamadım gerçeği, hatta 'olarak kelimelere duygularını koymak kendilerini konumlandırmak için başlayan Papalık taç daha iyi Türk türbanı '. Hatta Bizans'tan Roma'ya göç eden insanlar nedeniyle Avrupa'da Rönesans nedeni olarak kabul edilmektedir . Bu göçmenler çoğunlukla hümanistler, öğretim görevlileri, sanatçılar ve politikacılardı. Osmanlıların fethin düşüşü ile ticari yolların çoğunu ele geçirmeye başlamasıyla fetih, coğrafi keşiflere de derin bir dokunuşa sahip.
Fetih şimdi Topkapı'da bulunan ve II.Mehme'nin kuşatma sırasında imparatorluk çadırını kurduğu ' Panorama 1453 ' adlı bir müzede sergileniyor . Bu müze, daha kapsamlı bilgi almak için tek başına veya rehberli bir turla ziyaret edilebilir.