HIDIRELLEZ'DE NASIL DİLEK DİLENİR ? HIDIRELLEZ GECESİ HANGİ GÜN ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hidrellez hikayeme geleneksel bir Türk halk masalı tarzında başlayacağım . Bir zamanlar İstanbul, Türkiye'den bir kadın ile Sidney, Avustralya'dan bir kadın arasında bir Türk-Avustralyalı dostluk vardı . Bunlar, alışveriş kahve için toplantı ve, Kadıköy'de bir dil değişimi geceleri bir araya gelerek yemeğe gidiyor,  tatillerde, sinemaya gidiyor göbek dans dersleri  

Tanıştıkları pazarlardan biri Mayıs başındaydı ve Hidrellez'di . Hidrellez , Türkiye'de baharın gelişini ve doğanın uyanışını kutlayan çok eski bir gelenektir. Türkler, Hızır ve İlyas peygamberlerinin yeryüzünü uyandırmak için birbirleriyle buluştukları gün olduğuna inanıyor . Biraz araştırma ile ben öğrendim Hızır ismi türemiştir Arapça, Müslüman bir azizdir el-Hızır , Yeşil One anlamına gelir. İsmi Kuran'da veya İncil'de geçmese de, yeşilin bu peygamberle olan ilişkisi, peygamber Muhammed'in yeşil bir pelerin giymesiyle bağlantılıdır. Hızırbirçok yetkiye sahip olduğuna inanılıyordu, ancak en önemlisi dilekleri yerine getirme yeteneğiydi. Uzun zamandır ilkbahar ekimi ve yeniden doğuşla ilişkilendirilmiştir, bu da Yeşil Olan olarak adlandırılmasının bir başka nedenidir.

Hızır kelimenin ilk geçmişini oluşturan Hıdrellez iken İlyas , Eski Ahit'te (İlyas orta bölüm oluşturur. İlyas (Arapça) kurak croplands yağmur getiren ile yatırılmaktadır ve onun kehanetler Kur'an ve İncil'de hem belgelenmiştir . Ruz , günün Farsça kelime, toplam böylece de, biten verir Hıdrellez günüdür Hızır ve İlyas .

Dileklerimizi tutmadan önce Türkçe kanka ile ben.Hıdrellez 5 Mayıs arifesinde başlar inci ve 6 sana ne oluyor th Mayıs, fiili günün Hıdrellez, gelecek yıl için sesi ayarlar. Köylerde ve küçük kasabalarda Türkiye halkının her yerinden Mayıs için 6 hazırlamak th çünkü yukarıdan aşağıya doğru evlerini temizleyerek Hızır temiz olmayan bir evi ziyaret etmek değil söylenir. Ziyarete gittiğinde yanında bereket ve bereket getirir, böylece yemek kapları, kiler ve cüzdanlar açık kalır.

En iyi arkadaşım, Hidrellez arifesinde annesine ve büyükannesine her zaman evlerini temizlemelerine yardımcı oluyor ve ardından kutlamak için birlikte yemeğe çıkıyorlar. Hidrellez günü brunch'ımızın ardından , suyun kenarına yürüyüp dalgalara atmadan önce minik kağıtlara dileklerimizi yazdık. Birçok Türk gibi BFF'im de Hızır'ın onları akan sudan alacağına ve yazdığımız dilekleri yerine getireceğine inanıyor .

Şehrin başka yerlerinde insanlar Hidrellez arifesini sokaklarda şarkı söyleyerek ve çingene müziği eşliğinde dans ederek geçirecekler . Gece yarısı yaklaşırken, bazıları gelecek yıl için sağlık sağlamak için namaz kılarken yangınların üzerinden atlıyor. Diğerleri elde etmeyi umdukları şeylerin küçük modellerini ya da bir Nahil ya da dilek Ağacı üzerindeki kağıtlara yazılan dileklerini asarlar. Ancak bu özel günde kutlanacak tek kişi Türkler değil. Ortodoks Hristiyanlar günü Aya Georgi olarak kutlarlar ve Katolikler için Aziz George Günü olarak bilinir. Bu saygıdeğer azize, paganlar tarafından hala Yeşil Adam olarak tapılmaktadır.

Hidrellez, Türkiye'nin merkezinde Avanos'ta kutlandı, 2007.Arifede ve Hidrellez gününde yapılan tüm dilek ve duaların gerçekleşeceğine inanılıyor. Bugünlerde BFF'im ​​ve Hidrellez'i her zaman birlikte kutlayamıyoruz, ama her 6 Mayıs'ta ona uzun bir ömür, sağlık ve mutluluk dilediğimin her zaman ona ulaşacağını biliyorum.

Alıntı: http://www.insideoutinistanbul.com/hidrellez-may-wishes-come-true/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak