ĞADİR HUM BAYRAMI NEDİR?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Arap Alevi halkının en kutsal ve en büyük bayramı olan Ğadir Hum Bayramının Resmi Tatil ilan edilmesini talep ediyoruz. 
Ğadir Hum Bayramı, Alevi halkının en kutsal bayramıdır.Milyonlarca Alevi, Ğadir Hum Bayramı’nı kutlamak ve dinin gereklerini yaşamak ve yerine getirmek isterken, resmi işlerin ve mesai saatlerinin devam etmesinden dolayı zor durumda kalmaktadır. 
İnsanların, dinlerinin gereklerini yerine getirme ve özel günlerini yaşamaları, taraf olduğumuz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ‘Düşünce, vicdan ve din özgürlüğü’ başlığı altında güvence altına alınmıştır. 
Toplumun bir kesiminin, dininin gereklerini yerine getirmesi için her türlü düzenleme yapılırken, diğer bir kesimin gereklerinin engellenmesi, taraf olduğumuz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ‘Düşünce, vicdan ve din özgürlüğü’ maddesi ve Anayasamızın eşitlik ilkelerinin ihlali anlamındadır. 
TÖB SEN olarak talebimiz Ğadir Hum bayramının resmi tatil edilmesidir. Alevilerin kutladığı Ğadir Hum Bayramı’nı dini bayramlar arasına almak ve o günü ‘resmi tatil’ olarak kabul etmek, Alevilerin, dini gereklerini rahatlıkla ve gerektiği gibi yaşamalarını sağlayacaktır.Ayrica her yıl belirlenen İş  takviminde Gadir Hum bayramının mesai saatlerinin içinde olması ibadetlerini ve dini vecibelerini yerine getirmek isteyen Alevi halkına engel oluşturmaktadır.
Ğadir Hum Bayramının resmi tatil.ilan edilmesi durumunda  Anayasamızın, din ve vicdan hürriyeti konusunda eşitlik ilkesine de uyulmuş olunacaktır.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak