Dünya Arı Günü Ne Zaman?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dünya Arı Günü'nü kim başlattı?
Her şey 2009 yılında küçük bir grup arıcının bal arılarını ve arıcılığı onurlandıran Birleşik Devletler Tarım Bakanlığı'na (USDA) resmi bir bildiri için dilekçe vermesi ve almasıyla başladı. 2010 yılında, kar amacı gütmeyen bir Pensilvanya Arıcılık A.Ş., kutlamayı daha iyi kolaylaştırmak ve teşvik etmek için organize edildi.
 İnsanla ve yaşamla arasında kocaman bir bağ olan arılar, tam 100 milyon yıldır dünyamızda varlığını sürdürüyor. 

Arıların, yeryüzünün en eski sakinlerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Evet; dünyadaki varlıkları insanoğlundan da öncesine dayanan arılar, yapılan araştırmalara göre yeryüzünde en az 300 bin yıllık köklü bir geçmişe sahip. Binlerce yıldır dünyayı tam anlamıyla “çekip çeviren” arılara minnetimizi ne kadar göstersek az… Fakat arıları korumak adına atacağımız doğru adımlarla, sadece onların değil; tüm dünyanın geleceği için daha iyi koşullar yaratmak mümkün!

“Arılar yeryüzünden kaybolursa insanlık ancak dört yıl yaşayabilir. Arı olmazsa tozlaşma olmaz, bitki olmaz, hayvan olmaz, sonunda da insan olmaz.”

Sanıyoruz ki arıların önemini vurgulayan bu çarpıcı sözleri şimdiye dek duymayan kalmamıştır. Söz konusu alıntı her şeyi açıklıyor olsa da arı popülasyonunun gezegenimizdeki rolünü tüm nesillere anlatabilmek için hala atılması gereken çok fazla adım söz konusu. Bunlardan ilki de arı ve ekosistem ilişkisine dair farkındalık yaratmak… Her yıl düzenlenen Dünya Arı Günü kutlamaları ise bunun için şimdiye dek atılmış en kapsamlı adımlar arasında yer alıyor

 Doğadaki biyolojik çeşitliliğin ve sürekliliğin mimarlarından biri olan bu küçücük canlılarla aramızdaki bağ öylesine kuvvetli ki onlar olmadan yaşamın olması düşünülemez bile. 
 Yaşamımız için bu kadar kritik bir öneme sahip olan arıların günü kutlu olsun! 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak