29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Öğrenci Konuşma Metni

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sayın okul müdürüm, değerli öğretmenlerim, sevgili öğrenci arkadaşlarım ve saygı değer veliler; Cumhuriyet Bayramımızın 93.yıl kutlamaları için toplanmış bulunmaktayız.

     Cumhuriyet, halkın seçme-seçilme özgürlüğünü, eşitliğini ve düşüncesini ön planda tutan bir yönetim şeklidir. Gazi Mustafa Kemal, bu yönetim şeklinin Türk ulusunun kişilik ve karakterine en uygun yönetim şekli olacağını düşünerek, 23 Nisan 1920 de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasını sağlamış, ülke yönetiminde halkın söz sahibi olmasını gerçekleştirmiştir. Bu  tarihten yaklaşık 3 yıl sonra, 29 Ekim 1923te yönetim şeklimizi Cumhuriyet olarak değiştirilmiştir.

     Atatürk; Egemenlik, kayıtsız şartız milletindir. sözüyle de Türk halkına duyduğu saygı ve değerin yanı sıra  büyük bir sorumlulukta yüklemiştir. Bu doğrultuda biz yeni nesillere düşen en büyük görev ve sorumluluk; Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü savunmak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. İleri görüşlülüğü ile tanınan önderimiz Mustafa Kemal,Gençliğe Hitabe de cumhuriyetimizi yıkmak, ülkemizi bölüp parçalamak için faaliyet gösterebilecek iç ve dış düşmanlardan söz etmiş, hangi şartlarda olursak olalım bu duruma karşı koymak için elimizden geleni tereddüt etmeden yapmamız gerektiğini belirtmiştir. Nitekim;15 Temmuz 2016 gecesi bu ön görü fiili olarak gerçekleşmiş, Türk halkı, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi tek yumruk olarak gereken cevabı iç ve dış düşmanlarına vermiştir.

    Bu vesile ile Kurtuluş Savaşımızın başlangıcından bu yana Türkiye Cumhuriyetinin  bütünlüğü ve birliği için canlarını hiçe saymış şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

    Sözlerimi Atatürkün bir sözü ile bitirmek istiyorum.

Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN       

Saygılarımla

**************

Cumhuriyet Bayramı Öğrenci Konuşma Metni
Sayın okul müdürüm, değerli öğretmenlerim, sevgili öğrenci arkadaşlarım ve saygı değer veliler; Bugün ülkemizin her köşesinde Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünü Millet olarak coşkuyla kutlamanın gurur ve sevincini yaşıyoruz. Bu bayram şüphesiz Türk milleti için en özel ve değerli bayramdır. Çünkü Gazi Mustafa Kemal, bu yönetim şeklinin Türk ulusunun kişilik ve karakterine en uygun yönetim şekli olacağını düşünerek, 23 Nisan 1920’ de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasını sağlamış, ülke yönetiminde halkın söz sahibi olmasını gerçekleştirmiştir. Bu tarihten yaklaşık 3 yıl sonra, 29 Ekim 1923’te yönetim şeklimizi Cumhuriyet olarak değiştirilmiştir.

Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Kişinin hak veözgürükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir.Türk Milleti Cumhuriyet’e bağlanıp,onu yüceltip geliştirebilirse demokrasinin nimetlerinden yararlanırve çağdaş toplumlar içindeki yerini alır.Bu nedenle Cumhuriyeti yüceltip sürdürmek her Türk’ün milli görevidir. Bu güzel devleti bizlere armağan eden Atalarımızın bizlerden tek isteği Cumhuriyetimizi her zaman koruyup geliştirmemizdir. Bunu yapabilmek için de çok çalışıp Türkiye Cumhuriyeti’nin adını başarılarla yad ettirmek olacaktır. Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak, bu ülkenin gerçek sahibi olan gençlere yani bizlere düşmektedir.

Anahtar Kelimeler:
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Öğrenci Konuşma MetniCumhuriyet Bayramı Öğrenci Konuşma Metni29 Ekim Öğrenci Konuşma MetniÖĞRENCİ KONUŞMA METNİBayramı Öğrenci Konuşma Metni29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konuşma MetniCumhuriyet Bayramı Öğrenci Konuşma29 Ekim Ile İlgili Öğrenci Konuşma MetniKonuşma Örnekleri29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ile İlgili Öğrenci Konuşması29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Öğrenci Konuşması29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI İLE İLGİLİ TÜM BELGELERCumhuriyet Bayramı Öğrenci Konuşma Metin Örnekleri29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Öğrenci Konuşma Metni 2021 İndir29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Öğrenci Konuşma Metni 2021Cumhuriyet Bayramı Öğrenci Konuşması29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni 2021-202229 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni 202129 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni 202229 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konuşma Metni2021-202229 Ekim Konuşma Metni KısaTören Konuşması örnekleriMezun öğrenci KONUŞMA MetniProtokol Konuşması örneğiAcilis Konuşması örneği KısaGünün Anlam Ve önemini Belirten Konuşma23 Nisan Kutlama Programı Günün Anlam Ve önemini Belirten KonuşmaOkul Müdürü Konuşmaları29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tören KonuşmasıCumhuriyet Bayramı Öğrenci Konuşma Metni Haberleri29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Öğretmen Konuşması29 Ekim Öğrenci Konuşma Metni 2021Öğrenci Konuşma Metni 29 Ekim29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İle İlgili Konuşma MetniCumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 98. Yıl Konuşma Metni29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İçin Öğrenci Konuşma Metni İndir29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İçin Öğrenci Konuşma Metni29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama ProgramCUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUNCumhuriyet Öğrenci Konuşma Metni29 Ekimin Anlam Ve Önemi Ile İlgili Öğrenci Konuşması29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öğretmen Konuşma Metni29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Okula Gidilecek Mi?29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ile Ilgili Şiirler29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiirleri29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ile Ilgili Yazı29 Ekimin Anlam Ve Önemi Ile İlgili KompozisyonCumhuriyet Bayramı Öğretmen Konuşması29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ANLAM VE ÖNEMİ29 Ekim Anlam Ve Önemi Ile İlgili Öğrenci Konuşması29 Ekim İle İlgili Kompozisyon Örnekleri29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İle İlgili KompozisyonlarOkul Öncesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şiirleri29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şiiriCumhuriyet Bayramı Konuşma Metni29 Ekim29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Okul Müdürü Konuşma MetniCumhuriyet Bayramı Şiirleri

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak