2023-20024 Öğretmenler Günü Kutlama Programı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Erkek Sunucu: Selam eğitimin kaynağı öğretmenlere!
Kız Sunucu: Selam aydınlık, güzel günlere!
Erkek Sunucu: Selam doğruyu,  iyiyi, güzeli, haklıyı-haksızı ve daha nicelerini öğreten öğretmenlere!
Kız Sunucu: Selam sizin sımsıcak sevginize!
Erkek Sunucu: Selam milletimizin yüz akı öğretmenlere! Selam, binlerce selam!
Kız Sunucu: Sayın Okul Müdürüm, Sayın Okul Müdür Yardımcım Değerli Öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü törenimize hoş geldiniz!
Erkek Sunucu: Bugün Ulu Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmeni unvanını aldığı gündür. Bu gün 24 Kasım 1981’den beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.
Kız Sunucu: Bugün tüm öğretmenlerimize kutlu olsun. Sizleri Başöğretmen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşuna ve ardından İstiklal Marşımızı söylemeye davet ediyorum.
(1 Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı)
Erkek Sunucu: 
Eğer yapabilirsen.
Ona kitapların mucizelerini öğret.
Fakat ona sessiz zamanlar da tanı.
Gökyüzündeki kuşların.
Güneşin yüzü önündeki arıları.
Ve yemyeşil yamaçtaki çiçeklerin edebi gizemini.
Okulda hata yapmanın hile yapmaktan çok daha onurlu olduğunu öğret ona.
Kız Sunucu:
Öğretmenlik mesleği insanlığın en şerefli tacıdır. Dünya var oldukça en temiz, en gururlu meslek öğretmenlik olacaktır. Onlara bilinen tüm övgüleri yöneltsek yine de azdır. Çünkü onlar insanlığın isimsiz kahramanlarıdır.
Erkek Sunucu:
Okulumuz Öğretmeni........................... günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet ediyorum.
(Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma)

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

    İnsanlığın ilk öğretmenleri, şüphesiz peygamberlerdir. Peygamberler hep eğitici ve öğretici bir konumda olmuşlardır. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)de; "Şüphesiz ben bir öğretmen olarak gönderildim"(4) buyurarak İslam’ın ilk yatılı okulu olan "SUFFA" okulunu Medine'de inşa etmiş, burada ashabına öğretmenlik yapmıştır. Daima sevgi ve hoşgörüye dayalı olarak, zamanın şartlarına uygun alimler yetiştirerek günümüze ışık tutmuştur.

      Değerli Öğrenciler!

     Ülkemizin en büyük ve en dinamik zenginliği olan eğitim çağındaki çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmelerinde, ileri devletler seviyesine ulaşmasında ve kalkınmasında, işini severek ve gönülden yapan öğretmenlerimizin katkısı büyüktür. Bu yönüyle öğretmenlik büyük sabır isteyen, meşekkatli, insana ve insanlığa hizmet için yapılan bir meslektir. "Bana bir harf öğretenin kölesi olurum." diyen Hz.Ali (ra) efendimizde, bu sözüyle öğretmenliğin ne kadar büyük ve hürmete layık bir meslek olduğunu çok güzel ifade etmiştir.

24 Kasım, 1928 yılında Latin harflerinin kabulünün ardından Millet Mektepleri’nin açıldığı ve okuma yazma seferberliğinin başladığı gündür. Bugün sadece Millet Mektepleri açılmamış ayrıca Mustafa Kemal Atatürk Başöğretmen olarak kabul edilmiştir. Bu önemli tarih 1981 yılından itibaren her 24 Kasım günü öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

     Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm eğitim camiamızın 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar, çalışan öğretmenlerimize başarılar dilerken, emekli olanlara sağlıklı uzun ömürler, vefat edenlere de Allah'tan rahmet dilerim.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak