2021 Yılı 1 Mayıs Hangi Gün? 1 Mayıs Resmi Tatil mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1889'da uluslararası bir sosyalist gruplar ve sendikalar federasyonu, 1 Mayıs'ı işçilerin anısına işçileri desteklemek için bir gün olarak belirledi. Haymarket Riot içinde Chicago (1886). Beş yıl sonra ABD Başkanı. İşçi Bayramı'nın sosyalist kökenlerinden rahatsız olan Grover Cleveland , bazı eyaletlerde Eylül ayının ilk Pazartesi günü düzenlenen İşçi Bayramı'nı işçilerin onuruna resmi ABD tatili yapmak için bir yasa imzaladı . Kanada da çok geçmeden aynı şeyi yaptı.1889'da uluslararası bir sosyalist gruplar ve sendikalar federasyonu, 1 Mayıs'ı işçilerin anısına işçileri desteklemek için bir gün olarak belirledi. Haymarket Riot içinde Chicago (1886). Beş yıl sonra ABD Başkanı. İşçi Bayramı'nın sosyalist kökenlerinden rahatsız olan Grover Cleveland , bazı eyaletlerde Eylül ayının ilk Pazartesi günü düzenlenen İşçi Bayramı'nı işçilerin onuruna resmi ABD tatili yapmak için bir yasa imzaladı . Kanada da çok geçmeden aynı şeyi yaptı.

1 Mayıs , İşçi Günü veya Uluslararası İşçi Günü olarak da anılır ve neredeuse tüm dünya ülkelerinde kutlanır. Tarihi mücadelelerin ve kazanımların anıldığı gün işçiler ve1 Mayıs'ta birçok ülkede görülen işçi hareketi . 2021 yılında 1 Mayıs  Cumartesi günü kutlanacak.

1 Mayıs işçi bayramı bu sene hafta sonuna denk geldiği için , zaten tatil oluyor ancak 1 Mayıs işçi bayramı resmi tatildir. 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak